Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Slutenkät Div 1 Norra: IK Bolton

Slutenkät Div 1 Norra: IK Bolton

Efter halva säsongen skickade vi ut en enkät till tränare och ledare i de olika lagen i division 1 norra där de fick tycka och tänka om serien så här långt, samt ta ut ett All Star Team. Nu efter grundseriens slut skickade vi ut ännu en enkät, några frågor var desamma, några var nya och några har försvunnit och vi kommer här att redogöra för de olika klubbarnas svar.


Då var det dags att redogöra för lokalkonkurrenten IK Bolton’s svar i vår enkät. För Boltons räkning har tränare Mattias Holmqvist varit den som har svarat på våra frågor. Även han en av de som även svarat på halvtidsenkäten så vi kan se hans skillnader i svar inom parentes precis som med föregående svarande.

Bolton hade en väldigt tung höst och man var långt ifrån nöjd med resultaten så här långt. ”Vi måste bli bättre, förhoppningsvis vänder det nu med hårt jobb”. I halvtidsenkäten tryckte Mattias också speciellt på att man i Bolton behövde få igång det kollektiva spelet mer och att man var tvungen att ”vända trenden som ett lag”. Under våren höjde man sig och lyckades gå från nedflyttning till en kvalplats där man nu kommer att ställas mot segraren mellan Bodens BK och Lif Blå. En inte alldeles enkel uppgift där Boden vann den första matchen i Lindesberg med 36-31.

Även Mattias var en i skaran av dem som trodde att Victor Berg von Linde var den som skulle ta hem skytteligatiteln, men som ni säkert vet vid det här laget blev det alltså en andraplats i skytteligan för honom. Nedan följer Mattias övriga svar från slutenkäten.


Mattias Holmqvist, IK Bolton

Vilken är seriens bästa hall?
Skövde Idrottshall. Känns som en riktigt handbollshall med åskådare på båda sidorna. (Enköpings Idrottshus)

Vilken är seriens sämsta hall?
Skanstullshallen. Inga bra platser för åskådarna. (oförändrat)

Hos vilken förening har ni fått det bästa bemötandet?
Brännans HF. Toppklass på allt från bemötande till vad de förser motståndarna med. Extra plus för att man ”lånar ut” handdukar så man slipper en blöt sådan liggandes i väskan under hemresan. (oförändrat)

Vilken förening har haft det bästa arrangemanget?
Enköpings HF. Alltid välfyllt. Hänger egentligen ihop med publiken. Andra lag kanske har en högre och mer genomtänkt arrangemang, men av det vi upplever som spelare och ledare är helhetsintrycket av deras arrangemang bäst (HK Country)

Vilket lag har seriens bästa publik?
Enköpings HF (Brännans HF)

Vilket lag har imponerat mest på dig den här säsongen och varför?
Måste säga både Silwing och Mantorp. Silwing med sitt försvarsspel som var bättre än vad jag trodde. Mantorp med seriens överlägset bästa andrafas. (Mantorps IF)

Vilket lag har varit den här säsongens ”utropstecken” och varför?
Silwing. Inte många trodde på dem, men ändå arbetar de mot ett tydligt mål och lyckas med lite om och men knipa kvalplatsen. (Tumba HK)

Mattias All-Star Team

MV: Jocke Svensson, HK Country (Tobias Olsson, HK Eskil)
V6: Max Skog, HK Country (oförändrat)
M6: Ivar Pålsson, Mantorp (Hannes Nyström, IK Bolton)
H6: Hans Falkenborn, HK Eskil (oförändrat)
V9: Martin Fagerlund, IK Bolton (Anton Nilsson, Uppsala HK)
M9: Marcus Ekman, HK GP (oförändrat)
H9: Erik Persson, HK GP (oförändrat)
Försvarare: Simon Nyberg, Silwing/Troja (ny fråga)
Joker: Jakob Ewaldsson, Silwing/Troja (ny fråga)
MVP: Martin Fagerlund, IK Bolton
Har lyft Bolton (Alexander Rüden, Hallstahammar)

Vilket lag tycker du har spelat seriens bästa anfallsspel och varför?
Inkluderar andrafas här och då blir det Mantorp. Snabba i sina omställningar och kan straffa alla lag. Däremot är inte deras uppställda anfallsspel bäst i serien. Där tycker jag många lag har mycket att hämta. (ny fråga)

Vilket lag tycker du har spelat seriens bästa försvarsspel och varför?
HK Country. Stora, tunga och helt enkelt en storlek för stora för serien i sitt försvarsspel. Däremot frågetecken för om deras utelämnande av tvåorna kommer att fungera mot bättre motstånd i allsvenskan. (ny fråga)

Vilket lag har varit säsongens ”flopp” och varför?
Totalt sett över säsongen Enköping som borde presterat bättre än vad de gjorde. Sett till vårsäsongen Brännan och Hallstahammar som inte alls presterade. (Enköpings HF)

Tippa hur du tror att det går för de lag som ska kvala upp till/ner från Allsvenskan.
Om Mantorp tar sig förbi första omgången har de stora chanser att vinna över Västerås. Västerås har en oerhörd negativ trend och nog det laget flest vill möta i ett kval. Västerås är lite av allsvenskans svar på Karlskrona. Silwing, vad ska man säga? Vilka vill ens möta dem i Högdalshallen? Vinslöv kan få en obehaglig första match. Får Silwing ett bra resultat hemma går de till avgörande mot Tumba. Där blir nog tyvärr Tumba för starka sett över tre matcher. (ny fråga)

Tippa hur du tror att det går för de två lag som får kvala för att hålla sig kvar.
Båda två kommer klara sig kvar. Vad det blir i matcher är ovidkommande, så länge vi själva klarar oss. Sollentuna klarar sig med sin rutin. (ny fråga)

Vem/Vilka tycker du har varit säsongens bästa domare/domarpar och varför?
Alla vi bänkdomare, mig själv inkluderad, som härjat runt i div 1 norra under säsongen. Enligt oss själva har vi nog inte haft ett enda domslut fel. Utöver oss vill jag lyfta fram paret Lundgren & Nyberg. Har alltid en bra dialog och tar ständiga nya steg i sin utveckling. Finns en anledning till varför de välförtjänt hela tiden klättrar på rankingen. (ny fråga)

Vem tycker du är seriens mest lovande unga spelare?
Marcus Ekman (HK GP), känns dock redan lite etablerad och bakom honom Jakob Ewaldsson (Silwing/Troja). (Marcus Ekman)

Vem tycker du är seriens mest underskattade spelare?
Martin Fagerlund, IK Bolton. Tror inte alla har koll på vilket stort ansvar han tar. (ny fråga)

Vad tycker ni om era egna resultat och tabellplacering den här säsongen?
Sett till höstsäsongen får vi vara nöjda med sluta på kvalplats. Säsongen kan summeras på två olika sätt. Höst – urusel. Vår – magisk bortsett matcherna mot Silwing och Eskil. Vi går in med en positiv trend till kvalet, sedan hade vi självklart gärna undvikit kval. Det är däremot svårt att göra när man plockat fem poäng under höstsäsongen.

Är det någon spelare i ert lag som du tycker har överraskat positivt i år?
Theo Sandin och Love Ohlsson har överraskat positivt under sina första säsonger på seniornivå. Theo har axlat en viktig roll i mål och hela tiden tagit nya steg, även fast hans roll blev större än vad den var tänkt innan säsongen.
Love har under hela säsongen utvecklat sitt försvarsspel och orkar gå 60 minuter på h6. Svårt att tro att han för bara ett år sen blev utbytt som etta under steg 5 hos Silwing. Däremot finns det mer att önska i jämnheten. (Theo Sandin)

Vilken spelare i ert lag tror/hoppas du kommer att ”blomma ut” under sommaren?
Henrik Fagerlund, född ’99. Nästa säsong kommer, om vi håller oss kvar, div 1 norra få stifta bekantskap med nästa Fagerlund på v9. Har redan ett bra skott och kommer med ännu en bra försäsong vara redo för spel på en högre nivå nästa säsong. (ny fråga)


Vi tackar Mattias för att han tog sig tid att fylla i enkäten och önskar både honom och IK Bolton lycka till i kvalet och även nästa säsong!

 

Populära artiklar