Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Simon Nyberg går till Herulf i Norge

Simon Nyberg går till Herulf i Norge

HK Silwing/Troja har är stolta över att meddela att Simon Nyberg går till Herulf i norska allsvenskan.


Simon, som gått via Silwings bollskola och Silwings duktiga 97-lag, har under flera år varit en viktig del i Silwings herrlag i div.1 Norra. Simon har under åren växt fram till en komplett handbollspelare med ett starkt försvarsspel och ett allround anfallsspel och får nu alltså chansen till att fortsätta sin karriär i Norge.

Simon är dock inte den enda Silwingspelaren som har gått över till Herulf. Både Markus Berg Loen och Jonathan Averstedt har gjort flera säsonger i det norska laget.

Övergången kommer som ett resultat av att Silwings Rolf «Vestis» Vestberg haft god kontakt med Herulf under flera år.Något som gjort att även Henrik Lundvall i Tyresö och Alexander Holm i Ricoh gjort säsonger i klubben från Moss. Väl där har alla genom sin personlighet och givetvis som spelare gjort ett gediget intryck i den nya föreningen.

I Herulf så kommer Simon att få en klubb med ambitioner att stabilisera sig i allsvenskan. Förra året landade man som nykomling på en mittenplacering och har under våren jobbat hårt för att behålla sina nyckelspelare samtidigt som man jobbat på nya förstärkningar. Klubben har ofta en publiksiffra runt 400 på hemmamatcherna och kan ge Simon de förutsättningar som behövs för att utveckla sig vidare som handbollsspelare.

Silwing önskar Simon lycka till och vill samtidigt lyckönska Herulf till att få både en bra spelare och fin person till laget. Vi är stolta över att vi som div.1-förening i Stockholm har visat att vi har organisation för att hjälpa våra spelare vidare i sina karriärer och väldigt glada när det går bra för dem.

I och med Simon så har man alltså fått över 3 spelare från Silwing till Norge. Vilka nuvarande div.1-klubbar i Stockholm kan mäta sig med det?

Ytterligare en Silwingspelare kan göra Simon sällskap i den norska klubben. Men i det fallet så är det fortfarande lite som återstår innan den övergången är klar.

Populära artiklar