Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Redaktören har ordet

Redaktören har ordet

Äntligen är det dags för en ny säsong och ett nytt hem på webben.


Det har skett en hel del förändringar i årets spelartrupp. Många spelare har slutat eller sökt sig vidare, samtidigt som vi tillsammans med Huddinge HK har fått fram en bred juniortrupp med flera spelare som knackar på dörren till A-laget. När det nu sker en föryngring i truppen tycker vi inte att det är mer än rätt att vi förnyar oss även på webben.

Den tidigare hemsidan har hängt med sedan säsongen 2011/12, d.v.s. i tre hela säsonger. I verkliga livet är det kanske inte så lång tid men på internet går allting lite fortare, även tiden, och lite förnyelse var som sagt på sin plats.

Den nya hemsidan, som vi lanserade den igår, ska dock sägas är långt ifrån klar i våra ögon. Vi har många punkter som har hamnat under ”Fas 2” i våra anteckningar, och det arbetet inleder vi idag. Vi kommer löpande under hela hösten att fortsätta implementera nya funktioner och förbättringar. Vissa kommer att vara små och kanske inte synliga medan andra kommer att vara väldigt tydliga. För att bara nämna några saker så kommer fokus att ligga på att göra hela sidan helt responsiv, utvidga shopen med fler artiklar, mer info om spelare och ännu mer bilder och annan media tillgänglig på sajten.

Som vanligt kommer det säkert att vara många som kommer att ha lite svårt att hitta på sidan till att börja med, det förstår vi, men vi har lyssnat på den kritik ni gett oss tidigare och försökt att skapa en meny med ”extra allt” som förhoppningsvis ska göra det enkelt att hitta det ni letar efter.

Vi ville göra något helt nytt inom sporthemsidor och har försökt att ta inspiration från nutidens appar och en del från Windows 8 Metro-design.Jonathan Averstedt, designer silwingtroja.com

Mer innehåll

Vi kommer under hösten att fokusera ännu mer på innehållet på sidan och kommer att inleda en ny serie av artiklar där vi har bjudit in en gästkrönikör varje månad samt kommer att publicera lite mer spelarintervjuer, men också intervjuer med folk utanför Silwing/Trojas egna organisation. Vi kommer att rivstarta redan på onsdag då vi kommer att bjudas på en gästkrönika av Mattias Bejbom (mer om honom senare). Under oktober kommer så klart också vår mästerkrönikör, Rolf ”Vestis” Vestberg, att skriva sin första krönika på nya sidan men också en intervju med Alingsås kantraket Daniel Tellander som har ett förflutet i just Silwing/Troja. Vi hoppas så klart att ni kommer att uppskatta dessa reportage och framför allt att de kommer att skapa både lite debatt och en hel del glada tillrop!

För att stärka upp hemsidan ytterligare kommer jag själv att ta en större roll när det gäller innehållet på hemsidan denna säsong. I och med att mer material till hemsidan ”outsourcas” så kommer det att krävas ännu mer samordning kring hemsidan och jag har fått uppdraget att från och med nu vara webbredaktör för silwingtroja.com vilket ska bli otroligt roligt!
Och med det sagt så har vi fortfarande några gästkrönikör-platser kvar att fylla, likväl som intervjuer att skriva, så känner du att du har något som du brinner för och vill skriva om eller vet någon som har så tveka inte att höra av dig till oss!

Mer statistik

Vi har också utökat statistiken i år, framför allt för målvakterna där ni nu kommer att kunna följa räddningsprocent, straffräddningar och assist bland annat, men även för utespelarna. Framöver kommer vi också att bygga på det så kallade matchcentret med ännu mer information både före och efter match.

Nytt för i år är också att ni kommer att kunna rösta fram ert val till ”Matchens lirare” på hemsidan. Omröstningen öppnar i samband med matchstart och är sedan öppen i 48 timmar, därefter vet vi om ni tyckte likadant som matchjuryn. Ni hittar omröstningen under respektive match i matchcentret.

Webbshop

Vi lanserar nu vår egen webbshop där ni kan köpa allt ifrån silwing-haklappar till mobilskal och fan-tröjor att ha på matchen. Det är bara att surfa in, klicka runt och beställa. Allt överskott går självklart direkt till klubben, så inte bara får du och resten av familjen en snygg och skön luvtröja – ni sponsrar också HK Silwing/Troja med några kronor av bara farten!
Själv kommer jag garanterat att skaffa mig en IK Silwing-tröja.

Till slut…

Sidan är som sagt långt ifrån färdig och vi tar mer än gärna emot feedback från er. Vare sig ni har hittat fel på sidan (och det kommer det garanterat att finnas initialt) eller om ni saknar något eller har förslag på en jättehäftig funktion ni skulle vilja ha så vill vi jättegärna att ni hör av er till oss. Ni kan kontakta oss på Twitter (@silwingtroja), via vår Facebooksida (http://facebook.com/silwingtroja)  eller helt enkelt skicka oss ett mail till webmaster@silwingtroja.com – vi är intresserade av att höra vad ni tycker!

 

Niklas Palmqvist
Niklas kom till Silwing/Troja från Sannadals SK säsongen 1997/98. 2001 debuterade han i A-laget då man låg i division 3 och har sedan dess varit en lojal och stabil spelare i A-laget under alla åren. Numera även styrelseledamot såväl som webbredaktör för silwingtroja.com.

Populära artiklar