Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Missa inte handbollsfesten på Hovet!

Missa inte handbollsfesten på Hovet!

För en månad sedan släpptes biljetterna till handbollsfesten på Hovet i Stockholm den 14 juni. Två matcher där mästerskapsplatser står på spel.


Förra året anordnades ett liknande arrangemang i Göteborg där publiken fick se såväl dam- som herrlandslaget spela tävlingsmatcher. Nu får Stockholmspubliken samma möjlighet den 14 juni. Herrlandslaget inleder 16.15 mot Slovakien i EM-kvalet och 18.15 möter damlandslaget, som tog EM-brons i december, Kroatien i playoff till VM.

Förra året utnyttjade många föreningar dagen till att ha säsongsavslutning och det blev en riktig folkfest i Scandinavium. Nu får klubbarna i huvudstadsregionen samma möjlighet på Hovet.

Samtidigt blir det lite av ett startskott för damernas EM 2016 där Hovet är en av arenorna i gruppspelet. 2020 spelas herrarnas EM i Sverige och finalen kommer att spelas på Tele2 Arena, ett handbollskast från Hovet.

– Som stockholmare är det alltid roligt att få spela på hemmaplan och jag ser verkligen fram emot matchen på Hovet. Vi gjorde ett starkt mästerskap i december när vi tog EM-brons och hoppas kunna vara med och slåss om medaljerna även på årets VM, men då krävs det att vi först och främst besegrar Kroatien, säger förre Skuruspelaren Nathalie Hagman, nu proffs i danska Tvis Holstebro.

– Jag har många härliga minnen från matcher i Stockholm, både med Hammarby och landslaget där vi bland annat vann EM-guld 2002. Jag har fått vara med om häftiga publikfester och hoppas att det här också kan bli en, säger herrarnas förbundskapten Staffan Olsson.

Inom ramen för detta samarbete kommer även Stockholm Eken Cup att fira cupens 40-års jubileum genom en rad aktiviteter på Tele2 Arena. Söndagen den 14 juni kommer cupen bland annat att bjuda in barn och ungdomar som får testa på handboll. Dessutom kommer cupens junior- och seniorfinaler att spelas på Tele2 Arena.

Ni hittar mer information om handbollsfesten på SvenskHandboll.se.

 

Populära artiklar