Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Lite siffror

Lite siffror

Det har nu gått ganska exakt två månader sedan vi lanserade nya silwingtroja.com och jag tänkte att det kanske var på sin plats att presentera lite siffror över vad som har hänt under den tiden.


Den 24/9 var det premiär för den nya sidan, och inte helt oväntat är det också den dagen som hade allra flest besök, närmare bestämt ca 500 unika besök under premiärdagen. Sedan dess har vi haft ytterligare ca 11 000 besökare på sidan. Bryter man ner det betyder det alltså ca 5 500 besök i månaden och nästan 200 besök om dagen.

Av dessa besök sker ca 25% via en mobiltelefon, där iPhone står för ca 3/5 av de mobila besöken och ca 10% av de totala besöken till sidan. Vi tror (och hoppas kanske?) att denna siffra kommer att minska avsevärt nu när vi även lanserat vår iPhone app. Den är ju tänkt att vara det naturliga sättet att få den senaste informationen från silwingtroja.com i telefonen.

Applikationen ja. På den dryga vecka som gått sedan releasen har 80 personer laddat ner applikationen från app store. Ingen jättesiffra, men baserat på målgruppen så får det anses vara mer än godkänt! Och det har ju som sagt bara gått en dryg vecka än så länge.

Det totala antalet besökare var alltså ca 11 000. Det unika antalet besökare har varit ca 3 500 personer och det totala antalet sidvisningar för hela sajten var ca 54 000 st. Genomsnittspersonen har alltså besökt vår sida 3 gånger under de föregående 2 månaderna och i snitt besökt 5 st sidor per besök. 82% av besökarna är chockerande nog också från stockholmsregionen!

Mest trafikerad är sidan på fredagar och lördagar. Inte helt oväntat så är folk inne och läser på inför helgens matcher samt kollar resultat m.m. efter matcherna.

Vad kan vi då dra för slutsatser av alla dessa siffror? Jag har ingen aning, men det är alltid kul med lite siffror!

Vart kommer då alla besökare ifrån?

När det gäller ”källan” till våra besök är den ganska spridd.

25% av besöken är s.k. direkttrafik, dvs besökare som manuellt skriver in adressen i sin webbläsare.

25% av besöken kommer från en sökmotor (läs Google), och här blir det lite intressant… av dessa 25% har hälften sökt på ”silwing troja”. Ingen chock. Därefter kommer sökningar som ”silwing”, ”silwing/troja” och ”silwing handboll” osv. Det finns egentligen bara en sökning (ett sökord) som inte ”passar in” och det är A-lagets Jesper Lindgren som verkar ha en ihärdig skara fans (eller stalkers?). Just ”Jesper Lindgren” är alltså det enda sökordet som inte innehåller ordet ”silwing”. Grattis Jesper!

Övriga 50% av besöken kommer från hänvisningar/länkar. Här märker man tydligt vad sociala nätverk m.m. bidrar med. Över 25% av besöken kommer nämligen via länkar från Facebook. Övriga ”länkare” vi vill tacka är såklart ”Treijner & Söderberg” (8% av besöken), IFK Tumba (3%) och Thomas Breijding (2,5%)!

Återigen då, vad får vi ut av det här?

Ingen aning… men…

1. Man kan väl helt klart säga att Facebook är en enormt bra sätt att nå ut med information. Jag tycker att vi underhåller vår Facebook-sida på ett bra sätt och att det visar sig i siffrorna.

2. Det är tur att vi har Jesper!

Onödigt vetande/Korta fakta

Mest intressanta match: Täby vs Silwing

Mest intressanta nyhet: ”Inför helgens omgång”

Populäraste spelarprofilen: Fredrik Beckman

Mest gillade inlägg på Facebook: ”Treijner & Söderberg betygsätter silwingtroja.com” och ”Rösta på Grundsten”

Mest besökta sidorna (procent av totala antalet sidvisningar):
Startsidan är ej inräknad

1. A-lagets startsida (6%)
2. A-lagets Spelartrupp (3%)
3. A-lagets matchprogram (3%)
4. Sparta’s matchprogram (2,5%)
5. Länksidan (1,6%)
6. P97’s startsida (1,5%)
7. F00’s startsida (1,3%)

 

Populära artiklar