Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195 Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Halvtidsenkät Div 1 Norra: Del 1

Halvtidsenkät Div 1 Norra: Del 1

Under juluppehållet, halvvägs in i årets upplaga av division 1 norra, så skickade vi ut en ”halvtidsenkät” till alla tränare/ledare i serien för att höra lite mer om vad de tyckt om säsongen så här långt. Vad och vem som har varit bäst respektive sämst under den första halvan.


Vi fick endast in svar från 8 tränare från 7 olika klubbar (ja, man fick lämna in flera svar per klubb), inte något giltigt statistiskt underlag kanske, men vi tänkte ändå göra vårt bästa för att summera deras svar på ett relevant sätt.

I den första delen av enkäten kommer vi att presentera en sammanställning av vissa delar av enkäten, och sedan kommer vi att i de efterföljande delarna presentera de enskilda tränarnas svar mer ingående och även redogöra för hur de ser på sina egna prestationer så här långt.


Här var det jämnt mellan de båda hallarna i Enköping respektive Skövde. Bland motiveringarna som talade varmt för Skövde Idrottshall så fanns bland annat ”Klassisk hall med närhet till publik” och ”Enda arenan hittills som känns som en riktig handbollshall”. Exakt vad som definierar en ”riktig handbollshall” vet vi inte, men vi gillar det och tillskriver Skövde idrottshall segern på målfoto på grund av bättre motiveringar.


Inte helt oväntat är det stockholmshallarna som ligger i topp. Skanstullshallen får mycket negativ kritik för sina dåligt planerade läktare där det inte finns många sittplatser som har utsikt över hela planen. ”Vinnaren”, vår egen älskade hemmahall, vann dock den här matchen relativt enkelt och många olika åsikter om hallens ljus, temperatur, färg, städning och mängden publik har vädrats. Det är inte första gången Högdalshallen får stämpeln ”div 1 norras sämsta hall”, men för oss är det alltid lika härligt att spela där och alltid lika roligt när man under uppvärmningen kan få frågor som ”vart ligger A-hallen” av våra motståndare.


”Hos vilken förening har ni fått det bästa bemötandet” och ”Vilken förening har det bästa arrangemanget” löd de nästa två frågorna. Vad gäller bemötande så var det ganska jämnt och lite mer spritt. Brännans HF står som segrare där med en knapp seger över Enköpings HF. Men när det kom till arrangemanget så har HK Country tydligen det i särklass bästa arrangemanget om man ska tro tränarna och det verkar som att de har ett välorganiserat upplägg och en bra publik som inramning, och på just frågan vilka som har seriens bästa publik delar de på segern tillsammans med Enköpings HF. Vi ska dock i ärlighetens namn säga att de flesta, inte alla, inte helt oväntat valde sin egen publik som den bästa – med all rätt kanske!


Mantorps IF HF verkar ha imponerat på de flesta under första halvan av säsongen. De flesta av oss trodde kanske på förhand att HK Country skulle bli näst intill omöjliga att rå på vad gäller seriesegern men Mantorp har med en mycket bra första halva utmanat dem ordentligt och är ett av de två lag som har mäktat med att vinna mot dem. Motiveringarna löd bland annat ”Hot på samtliga positioner”, ”Spelar smart och använder sina resurser väl”, ”Har förbättrat sin andrafas och sitt försvarsspel” och ”De som fått ut mest av sitt manskap”. Och det är väl så att det nog inte var så många som hade tippat en andraplacering för Mantorp, bara någon poäng efter Country, starkt jobbat!

På andraplatsen över de som imponerat mest hittar vi Tumba som även de nog överraskat många med att ligga på kvalplats till Allsvenskan. De utsågs också till första halvans ”Utropstecken” av tränarna med 62% av rösterna.


Här var en fråga där nästan alla tränare var överens; Enköpings HF är första halvans ”flopp”. En tiondeplats i tabellen så här långt imponerar inte med en trupp som på pappret enligt många borde ligga i toppen. Vad exakt det är som gått fel är svårt att svara på, men att man hade större förväntningar på sig står i alla fall klart.


6. Vilket lag vinner serien och vilka två får kvala?

Även här var tränarkåren relativt överens. HK Country kommer att vinna serien och Mantorp och Eskil kommer att få kvala till Allsvenskan. 2 tränare tror dock att det är Mantorp som kommer att ta hem serien och därmed knipa direktplatsen upp, och det är även vissa som tror att ett av lagen som får kvala blir Brännans HF eller Tumba HK, men summerar man rösterna kommer toppstriden kommer det att sluta med följande topptabell:

1. HK Country

2. Mantorps IF HF
3. HK Eskil


7. Vilka två lag åker ur serien och vilka två får kvala för att hålla sig kvar?

Även här var tränarna rörande överens. Alla har tippat att HK GP är ett av lagen som får lämna division 1 och alla utom en tror att de som gör GP sällskap blir IK Bolton. Vad gäller lagen som får kvala så är det mer spritt och lite mer osäkert och lagen som nämns där är bland annat Uppsala, Enköping, Sollentuna och Hallstahammar. En summering av rösterna ger följande bottentabell:


9.  Uppsala HK
10. Sollentuna HK

11. IK Bolton
12. HK GP


Det var allt för del 1 av enkäten. Vi återkommer snart med del 2 av enkäten där det framför allt kommer att handla om spelarna i serien och tränarna får chansen att ta ut ett All Star Team för Division 1 Norra. Håll utkik inom kort!

 

Populära artiklar