Ytterligare spelare stannar i Silwing

Fredagskvällen har bjudit på goda nyheter för herrlaget, trots fredag den 13:e…


Nu är det äntligen helt klart att herrlaget får behålla trion Johan Waltin, Fabian Birath och Simon Nyberg även över 2016/17. Efter några vändor fram och tillbaka valde de till slut att stanna kvar i Silwing och med dessa tre herrar känns nu niometersuppställningen ganska komplett.

Både Simon och Johan har en lång historik i Silwing då de båda tillhört Silwings 97-lag sedan tidigare. Simon visade sin klass redan när han kom tillbaka till Silwing 2014/15 och har varit en viktig kugge i A-truppen sedan dess.

Johan hade inte lika mycket speltid i division 1 förra året men om han kan behålla den form han hade under slutet av förra säsongen, och framför allt det spel han visade upp under Steg 5 i Malmö, så kommer han att kunna gå in och fylla Mathias plats alldeles utmärkt på niometer.

Fabian kom in i A-truppen under den gångna säsongen och visade direkt när han fick chansen att han besitter ett väldigt fint skytte och hans 12 mål borta mot RP IF var en av årets höjdpunkter.

Det är utan tvekan tre bra killar med stor utvecklingspotential och det ska bli intressant att följa dem under den kommande säsongen och vi är såklart oerhört glada att de väljer att fortsätta i Silwing!

Förhoppningsvis kommer det heller inte att ta stopp här. Det kommer många unga duktiga spelare underifrån från P99 och eventuellt kan man komplettera med ytterligare någon 6m-spelare för att fylla luckorna efter Max Broman (lämnar för studier i Skövde), Lukas Herwig (lämnar för spel med Tyresö Handboll) och Axl Roos (stannar kvar i Huddinge).

 

 

Populära artiklar