Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 USM PA Steg 4 i Högdalen

USM PA Steg 4 i Högdalshallen

I helgen kommer vi att bjudas på fin handboll när vi arrangerar Steg 4 för Pojkar A i Högdalshallen!


För några veckor sedan tog sig våra juniorer (Silwing/Huddinge) vidare till Steg 5 i Malmö och nu är det A-pojkarnas tur att försöka göra detsamma. Det som gör det hela extra intressant är att vi själva står som arrangörer och killarna får möjlighet att visa upp sig på hemmaplan.

Man började resan i USM med att vinna alla sina matcher i Steg 1 och hade +69 i målskillnad. Man slog bland annat Norrköping, som även de är i Steg 4, med 7 mål. 

Silwing avslutade Steg 3 som grupptvåa efter Skånela efter att man avbrutit den sista gruppspelsmatchen, tillika gruppfinalen, mellan Silwing och Skånela i Kiruna efter den incident där Oscar Gransten ådrog sig en otäck huvudskada. Skånela var i ledning när matchen bröts och tilldelades segern och blev därmed gruppetta, vilket innebär att Silwing till Steg 4 har fått en lite tuffare lottning. Man går ändå vidare som god tvåa med 3 vinster, 1 avbruten och +76 i målskillnad, vilket är ett imponerande facit.

För motståndet i helgen står IFK Kristianstad, LIF Lindesberg, Halmstads HF (HK Drott) och IF Hellton. På förhand verkar det som att Silwing och Kristianstad är favoriter för att gå vidare till finalsteget i Malmö, men som vanligt så finns det inga dåliga lag i Steg 4 och man måste kunna prestera när det gäller. Silwing som förutom ovan nämnda skada på Oscar Granstens har ytterligare lite skadebekymmer i truppen men hoppas att få tillbaka sina nyckelspelare till helgens matcher, men med publikens stöd så har man goda chanser att ta sig vidare till Steg 5!

”Målet med årets USM är att vinna”

För Tränare Stefan Backlund är målet klart: ”Målet med årets USM är att vinna”. Han tippar också att det är Silwing och Kristianstad som kommer att ta de två finalplatserna och för det tuffa motståndet i gruppen verkar han inte orolig:

”Vi kommer att träna på som vanligt inför helgen och vi kommer att spela en snabb, teknisk och underhållande handboll. Vi känner till IFK Kristianstad och vann senaste matchen mot dem, det var en bronsmatch i Norden Cup i januari i år, och Lindesberg vann vi mot i höstas. Det här ska bli roligt!”

Vi tycker också att detta ska bli väldigt roligt och vi kommer att fortsätta att ladda upp inför helgen under veckan och kommer att publicera korta intervjuer med motståndarlagens tränare så håll utkik på hemsidan.

Varmt välkomna till Högdalen i helgen!

 


Spelschema för helgen

Lördag 12/3
12:00 HK Silwing/Troja – Sollentuna HK (Division 1 Norra Herrar)
14:00 HK Silwing/Troja – LIF Lindesberg
15:30 IFK Kristianstad – IF Hellton
17:00 LIF Lindesberg – Halmstad HF 1
18:30 HK Silwing/Troja – IF Hellton
20:00 Halmstad HF 1 – IFK Kristianstad

Söndag 13/3
09:00 LIF Lindesberg – IF Hellton
10:30 HK Silwing/Troja – Halmstad HF 1
12:00 IFK Kristianstad – LIF Lindesberg
13:30 IF Hellton – Halmstad HF 1
15:00 HK Silwing/Troja – IFK Kristianstad


Silwings laguppställning

1 Erik Lindfors
2 William Eliasson
3 Hugo Bessier
4 Love Ohlson
6 Johan Edrin
7 Linus Rindmyr
8 Adam Hylander
10 Jesper Grönroos
11 Oscar Gransten
12 Antonio Tällberg Ilestad
13 Philip Hevinder
15 Erik Särnholm
16 Theodor Sandin
17 Fredrik Forsberg
18 Jakob Ewaldsson
19 Andreas Windahl
20 Jamil Hussen
23 Erik Bandhold Jansson
24 Kristian Wulfert
25 Gottfrid Wendin
26 Ludvig Jurmala Åström
27 Gustav Backlund
28 Max Binderis
77 Anton Andersson


Läs mer

Inför USM Steg 4 PA: IF Hellton – silwingtroja.com
Inför USM Steg 4 PA: IFK Kristianstad – silwingtroja.com
Inför USM Steg 4 PA: LIF Lindesbergsilwingtroja.com
Inför USM Steg 4 PA: Halmstad HFsilwingtroja.com
USM: Skytteliga för Pojkar A
handbollskanalen.se
USM: Läsare tippar A-pojkar Steg 4handbollskanalen.se
USM PA 4:2 Serier och Resultatsvenskhandboll.se

 

 

Populära artiklar