USM: ALLA Silwing-lag vidare till Steg 4!

Såhär en vecka efter den sista rundan av Steg 3 i USM kan vi konstatera att lilla klubben Silwing/Troja skördat stora framgångar i årets upplaga av USM.


Inte nog med att vi har haft fler lag i spel än vi haft på många år, det är även så att alla lag som deltagit i JSM/USM tagit sig vidare till Steg 4. Det är fantastiskt kul att vi har så många duktiga ungdomar i föreningen och klubben vill såklart fortsätta att utveckla alla dessa spelare såväl som fortsätta få fram duktiga ungdomar.

Om vi börjar räkna så är vi representerade i 5 av de 6 åldersklasserna: HJ (Silwing/Huddinge), PA, FA, PB och FB. Den enda klassen vi för tillfället inte är representerade i är alltså damjuniorer, vilket inte är så konstigt då det bara är några år sedan Silwing började ha flick-/damlag igen, men det ska bli väldigt kul att se om vi även kan få en damsida att räkna med på sikt!

Det är även värt att notera att både P02 och F00 spelar i ”fel” åldersgrupp, det vill säga att P02 spelar mot pojkar födda 01-02 och F00 spelar mot flickor födda 99-00, vilket även det är väldigt starkt att gå så långt trots att man möter spelare som är ett år äldre!

Den mest representerade klubben i Steg 4 är IK Sävehof som har inte mindre än 7 lag vidare till det näst sista steget. De har dessutom hela två lag med i både FA och FB, IK Sävehof och HK S-hof. Sedan har vi Lugi HF och Torslanda HK med 6 lag vardera, och därefter har vi då Silwing, tillsammans med HK Aranäs, Kungälvs HK, RP IF Linköping och Skuru IK, med 5 lag.

Återigen; Fantastiskt kul att se ”vår lilla klubb” ånga på ute i Sverige och förhoppningsvis finns det Silwing-lag att heja på när Steg 5 drar igång i Malmö i slutet av april!


Läs mer:

USM: De är Sveriges bästa ungdomsföreninghandbollskanalen.se
Statistik – Det är kul!Tumba Handboll
Nu är Steg 4 lottatsvenskhandboll.se

 

Populära artiklar