Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Tilde Skoog: Jag vågar testa nya saker och är inte rädd för att misslyckas

Tilde Skoog: Jag vågar testa nya saker och är inte rädd för att misslyckas

För någon helg sedan så chockade flickor 01 många när de vann mot guldfavoriten Kungälv i USM. Tyvärr så räckte inte en fantastisk lördag för att gå vidare till slutspel utan man åkte ur på målskillnad.


Tilde Skoog, vänstersexa och en av de många duktiga spelarna i flickor 01, belönades för sina fina insatser på kanten med en plats i turneringens all star-team.

För cirka ett och ett halvt år sedan så valde Tilde att lämna moderklubben Tyresö Handboll till förmån för klubben från Högdalen.
– Jag bytte från Tyresö till Silwing för att jag började tappa motivationen och kände att jag behövde större utmaningar. 

Hon själv beskriver sig själv som en snabb och fartfylld vänsterkant med modet att alltid våga testa nya saker.
– Jag är snabb och ganska explosiv, gillar att kontra, springer väldigt mycket på plan och orkar mycket. Jag skulle även säga att jag vågar testa nya saker och är inte rädd för att misslyckas. Jag har viljan att utvecklas vilket driver mig framåt.

Men pressen på sig själv att hela tiden vilja utvecklas kan vara jobbigt ibland. Speciellt när man har höga krav på sig själv.
– Jag vill bli starkare generellt och fortsätta träna skotteknik för ett hårdare skott men min riktiga svaghet är nog mest den mentala. Jag ofta har för höga krav på mig själv och det är sällan jag är riktigt nöjd efter en match.

Men nöjd borde hon dock varit efter matchen mot Kungälv. Hon och tjejerna skrällvann mot de kommande silvermedaljörerna med uddamålet och satte sig själva på Sverigekartan som ett lag att räkna med.
– Alla var väldigt sugna på att vinna för det är alltid extra kul att bevisa motsatsen än vad alla andra tror. Att vi själva trodde på det hade nog även det en stor roll i att vi vann. Vi startade matchen väldigt bra och höll en tremålsledning ett bra tag. Tack vare den starten blev alla ännu mer taggade och verkligen kände att vi kan vinna. Det var definitivt en lag- och krigarinsats där alla var delaktiga.

Grunden för vinsten lade man dock redan innan Steg 5. Man lade mycket fokus på sig själva men gick även igenom de kommande motståndarna för att vara så väl förberedda som möjligt.
– Vi fokuserade mycket på oss själva, att lyfta fram det bästa i oss men självklart har vi kollat på de andra lagen för att veta hur vi ska kunna vara som bäst mot de olika lagen. Vi har även börjat med lite mental träning som jag också tror hjälpt många i laget psykiskt.

Tilde är ju inte den enda spelaren från Silwing som kom med i All Star-Team efter Steg 5. Även pojkar 99 hade flera spelare med och vänsterkanten Andreas Windahl var en av de som blev uttagna. Tilde tror dock inte att Silwings ungdomstränare lägger extra mycket fokus på att utveckla duktiga kantspelare.
– Jag vet inte hur andra lag i Silwing lägger upp sina träningar men jag tycker att vi i flickor 01 varierar väldigt bra på alla positioner. Vårt spel bygger rätt mycket på att kanterna ska ta ansvar för att dels skapa luckor för spelare på andra positioner och sig själva.

Nu är seriespelet över och även om de inte har börjat med sommarträningen så är det något som hon och laget ser fram emot.
– Vi har inte börjat med sommarträningen ännu men självklart är det någonting vi ska köra hårt med. Jag tror att alla tjejer i laget har fått lite extra träningsmotivation i och med att vi fått bekräftat att vi är ett av de bästa lagen i Sverige. Vi vill även ha revansch för semin som vi missade på målskillnad vilket även det motiverar för mer träning. Försäsongen kommer bli grymt kul och nästa säsong är vi alla väldigt taggade på.


Jonathan Averstedt
Jonathan har spelat handboll i Silwing sedan barnsben och var den som grundade silwingtroja.com. Vid 23 års ålder valde han att testa handbollsvingarna vilket ledde till Anderstorp i allsvenskan och sedan vidare till Norge och Postenligan. Bor och spelar idag fortfarande handboll i Norge även om satsningen numera har omprioriterats till webbdesignerjobbet.

Populära artiklar