Tack Mats!

När vi stänger böckerna för säsongen 2014/2015 står det också klart att A-lagstränaren Mats Nyberg inte kommer att fortsätta som tränare nästa säsong.


Mats Nyberg kom till Silwing som tränare mitt under hösten. Vi är mycket glada över att vi lyckades knyta till oss Mats med så kort varsel då vi plötsligt stod utan tränare. Med lite turbulens i laget, beroende på att vi inte fått till spelet och att vi fått in många nya spelare, fanns det en hel del att jobba med.

Mats började genast med detaljerna hos spelarna för att sedan bygga spelet och med facit i handen gjorde vi en riktigt bra vårsäsong efter den tveksamma starten. Mats har jobbat med stort tålamod och med individuellt fokus på varje spelare. Om alla spelare strävar efter att bli bättre kommer också laget att bli bättre och så blev det ju längre serien gick.

Till slut landade laget i kvalspel men en ynka poäng ifrån att slippa kvala. Det skiljde för övrigt inte mer än 5 poäng mellan tabellfyran och tabellnian i Herrar div 1 Norra. Nu fick Mats visa varför han varit i SM-final både som spelare (SAAB) och som tränare (Skuru) det gällde att plocka fram viljan att vinna hos alla och det lyckades med bravur. Mot Uppsala blev det 4 poäng och +24 (66-42) i målskillnad på två matcher – kontraktet var säkrat!

När nu säsongen är slut har Mats valt att inte fortsätta som tränare i HK Silwing/Troja. Vi kommer nu att fokusera på att vidareutveckla samarbetet med Huddinge HK och våra juniorer och vi hoppas att vi kan presentera en ny tränare och organisation runt A-laget inom kort. Med Mats som tränare lyckades vi med det vi hade som mål för säsongen – fortsatt spel i div 1 – att inte ge upp trots att det ser mörkt ut är vad vi tar med oss in i nästa säsong. Tack för den gångna säsongen Mats och tack för att du tog dig an laget när vi stod utan tränare!

Mats Nyberg coachar laget 2014/15

Mats Nyberg coachar laget mot RP i Högdalshallen säsongen 2014/15.

 

Populära artiklar