Summering av kvalhelgen

I helgen spelades ytterligare matcher med betydelse för Silwings kommande kval såväl som den sista matchen av två för Silwing/Huddinge


Silwing/Huddinge begav sig under helgen ner till Norrköping för den andra av två matcher mot Norrköpings HK. Norrköping vann det första mötet i Huddingehallen förra helgen med 24-28.

Silwing/Huddinge gjorde en mycket bra match även på bortaplan men orkade inte riktigt hela vägen. Slutresultatet skrevs till 25-23 till Norrköping vilket betyder att Silwing/Huddinge spelar i division 3 även kommande säsong.

”Grabbarna kan vara stolta över sin prestation i matchen, de kämpade och krigade som aldrig förr. De visar inställning och attityd som visar att de vill något mer. Vi visar Norrköping i två matcher att vi är ett lag som krigar och att alla är delaktiga i laget.” säger Helgi Magnússon, tränare för Silwing/Huddinge.

”Juniorerna har visat en fin utvecklingskurva genom hela säsongen och de flesta tar sina första steg i senior-sammanhang. Det är synd att vi inte räcker hela vägen, det hade varit spännande att se om de räckt till i division 2 nästa säsong.”

För A-lagets del väntar kval även där och det börjar kommande helg med bortamatch mot Uppsala HK. Uppsala som i helgen blev klara kvalmotståndare efter att, lite otippat, ha besegrat HK Tyrold (Tyresö Handbolls farmarlag) i bäst av 2 matcher. Detta blev en väldigt jämn tillställning och båda mötena slutade oavgjort 25-25, exakt samma siffror i båda matcherna alltså… Det fick till slut avgöras i förlängning där Uppsala drog det längsta strået.

Tyrold blir då kvar i division 2 samtidigt som Sollentuna HK i den andra kvalserien mycket övertygande besegrat Falu HK med hela 41-25 på bortaplan, och nu i helgen med 33-24 på hemmaplan. Sollentuna ställs nu närmast mot HK GP om en plats i division 1 nästa säsong.


Läs mer:

 

Populära artiklar