Storslam i Stockholmsslutspelet

Silwing tog storslam i helgens slutspel för Stockholms ungdomar.


Vilken härlig helg det blev för alla ungdomslag i Stockholm. Vi vill börja med att tacka funktionärer, domare, publik med flera för en mycket trevlig helg rakt igenom och ett bra arrangemang.

Söndagens finaler inleddes av Flickor B (02) som mötte VästeråsIrsta. Man började med starkt försvarsspel och bra målvaktsspel och höll nollan i hela 18 minuter (!) innan VI gjorde sitt första mål till 1-5. Silwing höll sin ledning hela matchen och vann till slut med 12-7.

Matchens lirare-priset i Silwing, och även domarnas Fair Play-pris, gick till Emma Svartbro.

Efter F02’s seger var det dags för Pojkar B, även här födda ’02, och match mellan Silwing/Troja och Skånela IF. Under första halvlek bjöds vi på en mycket spännande och jämn match och halvtidsresultatet skrevs till 7-7. Men i andra halvlek gasade silwing-killarna på och visade varför man var favoriter till guldet, och 7-7 blev till slut 20-13 i Silwings favör.

Matchens lirare-priset i Silwing gick till Oliver Ahlm Hemström och domarnas Fair Play-pris gick till Silwings Kevin Andersson.

F02 under finalerna i Stockholmsserien 2015/16. Foto: Sportway.se

F02 under finalerna i Stockholmsserien 2015/16. Foto: Sportway.se

Silwings F01 spelade gruppspel under lördagen där man hamnade i samma grupp som suveräna Gustavsberg. Gustavsberg sopade rent i gruppen och då endast 1:an i gruppen gick vidare direkt till final så fick Silwings tjejer nöja sig med en andraplats i gruppen bakom Gustavsberg efter att man slagit Bolton och Sollentuna ganska klart och sedan förlorat med nämnda Gustavsberg med 20-25. Gustavsberg ställdes sedan mot Spånga i finalen som man vann med hela 17-7. Bra kämpat av tjejerna, men tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen denna gång.

I Flickor A-klassen (födda 99/00) räckte inte Silwings 00-tjejer riktigt till. Man gick obesegrade under lördagens gruppspel men man föll sedan i semifinalen mot ett duktigt Rosersberg med 17-12. Finalen blev sedan en uppgörelse mellan Rosersberg och Sorunda, två lag som båda åker till Malmö nästa helg för att spela Steg 5 i USM. Två väldigt bra lag alltså och all heder till tjejernas tredjeplats!

Sedan var det dags för Pojkar A där våra P99 även de fick ställas mot en kommande motståndare nästa helg, Skuru IK. Både Silwing och Skuru är vidare till Steg 5 och möter varandra redan i den inledande gruppspelsmatchen på fredagen. Detta blev tyvärr ingen vidare spännande tillställning utan efter de öppnande minuterna och ställningen 2-2 gjorde Silwing ett ordentligt ryck upp till 10-3 och sedan kändes det som att lagen mest spelade av matchen.

Matchens lirare i Silwing blev Andreas Windahl.

Rolf Vestberg tar emot priser för Stockholms bästa pojk-, flick- och totalförening i Stockholm

Rolf Vestberg tar emot priser för Stockholms bästa pojk-, flick- och totalförening i Stockholm

Facit efter helgen blev alltså 3 guld och många bra prestationer för våra ungdomslag, och som grädde på moset avslutades också dagen med att ”Vestis” fick gå fram och ta emot ytterligare tre priser, priserna för bästa pojk-, flick- och total-förening i Stockholm.

Otroligt roligt och fantastiskt bra jobbat av vår lilla förening!


Läs mer:

En intensiv finaldag är över – STHLM Handboll
Finalreferat – STHLM Handboll
Finaler Ungdomsslutspel Stockholmsserien – Sportway
Ungdomsfinalen för pojkar födda 02 – Handbollskanalen.se
Silwing/Troja A-pojk vann komfortabelt – Handbollskanalen.se

 

Populära artiklar