Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Steg 5 för F00 och F02

Steg 5 för F00 och F02

HK Silwing/Troja är just nu inne i en sensationellt bra period på flicklagssidan när det gäller USM-resultat.


Säsongen 2015/2016 gick F01 hela vägen till Steg 5 i B-flicksklassen. Väl på plats i Malmö vann man alla matcher utom en och slutade som femte bästa B-flickslag i landet. I år är det F00 och F02 som är äldst i sina respektive åldersklasser, och de ville inte vara sämre i 2016/2017 års upplaga av USM: Båda lagen har gått hela vägen till Finalsteget.
Resan dit har dock sett olika ut för de två lagen.

Flickor 02

Steg 1 spelade 02-tjejerna i Stockholm och vann stort, Steg 3 spelades i Norrland och klarades även det av tämligen odramatiskt (även om Gustavsbergstjejerna där bjöd Silwing på riktigt bra motstånd). Steg 4 blev hemmaarrangemang för Silwing och att döma av matchprotokollen blev resan snudd på ännu lättare där än i Steg 3. I laget har Ava Ekström klivit fram som målspruta under hela USM-resan.

I Steg 5 finns det förstås inga lätta matcher längre. Lagen där är förutom Silwing: VästeråsIrsta, Eslöv, Gustavsberg, Tumba, Kärra, Baltichov och Härnösand. De största favoriterna i Steg 5 i B-flick är dock Kärra. Men Silwingtjejerna slog just Kärra i den prestigefyllda finalen i Norden Cup för några månader sedan, så frågan är om det inte skulle kunna gå hela vägen för vårt F02-lag i Malmö.

Tränare för F02 har under hela resan fram till Steg 5 varit David Walltin och Mato Tomljenovic. I Malmö coachas laget av Johan Lindahl.

Flickor 00

Silwings F00-lag hade i Steg 1 hemmaarrangemang och gjorde där processen kort med samtliga andra lag. I Steg 3 fick laget resa till Nordmaling. Där hade man tre lättare matcher men fick sedan problem med Bolton i gruppfinalen. Silwing lyckades till slut vinna med ett mål över Bolton och var fortsatt obesegrat. I Steg 4 såg det sedan tufft ut – Silwing hade nämligen fått Kungälv i gruppen, ett lag som nästan alla tippade skulle nå Steg 5. Men skam den underdog som ger sig! Med en rejäl forcering av Silwing lyckades man få till oavgjort i gruppfinalen mot Kungälv – och gick därmed vidare till Steg 5 på bättre målskillnad.

I A-flickklassen i Steg 5 är konkurrensen stenhård och här får nog tjejerna i F00 bita i rejält om det ska bära så långt som de önskar i Malmö. Storfavoriter är Sorunda och även Lugi är ett lag som många ”experter” tror på i förväg. Övriga lag: Skövde, Gustavsberg, Sävehof, H43 och Torslanda.

Tränare för F00 är Ted Branzell och Thomas Brejding.

Stort lycka till i Malmö, F02 och F00!

 

Populära artiklar