Statuskoll med lagkaptenen

Det har varit uppehåll i division 1 norra i nära en månad nu, men till helgen drar det igång igen och vi har inför omstarten kollat av läget med lagkapten Roger Fredriksson och även bett honom sia lite inför framtiden.


Hej Roger, hur är läget och hur har julen varit?
Tjena! Julen har varit lugn och skön, precis som det skall vara och skönt med ledigt!

I år har det varit ca 1 månads uppehåll från matcher och förra året var det ännu längre, hur håller man ångan uppe under sådana perioder?
Ja det fysiska är ganska lätt att underhålla; gym, fys och löpning går ju alltid att trixa med men givetvis så tappar man handbollen då det i alla fall för oss är stängt i hallen.

Men den tiden som blir utan handboll måste jag säga att även den är viktig så man kan återhämta sig, rehaba och kunna bygga upp sig inför vårsäsongen! Men ett plus i kanten är att nu är man ju toksugen att få lattja boll igen!

Hur har ni tränat/laddat under den här perioden och vad har ni fokuserat på?
Personligen så har jag lagt mest krut på löpning, men även på att orka hela julbord har varit en bra och tuff punkt att köra hårt på. 😉

Ni hade innan jul en del skador och sjukdomar på nyckelspelare, hur ser skadeläget ut just nu och hur verkar läget i laget vara generellt inför helgens omstart?
Givetvis har vi haft en del skador men sett från gårdagens (onsdagens, reds.anm.) träning så är alla tillbaks. Sjukt kul att ha hela truppen på banan och göra ett sjukt bra pass. Med alla tillbaka nu så kommer det verkligen bli svårt att ta poäng från oss!

Sen så känns det som det är en stor revanschlusta i truppen efter vår knaggliga vintersäsong, ett jäkla driv! Många som vill in i matchspel igen och visa att tabellen ljuger så grönjävligt sett till vår tabellposition, vi ska uppåt!

Vad ska ni göra för att inte upprepa förra matchens något snöpliga förlust mot Hallstahammar
Oj, det finns mycket att förbättra från den matchen! Först och främst att vara med från start, men sen även att minska de tekniska felen avsevärt. Är övertygad att ”Hallsta” kommer få möta ett vråltaggat Silwing som kommer trampa gasen i botten från sekund ett och stänga butiken helt bakåt!

Ska bli så jäkla spännande och kul att få se vad vi kan göra med alla spelare på banan och med den kämpainställning som finns hos dessa fantastiska bolltrollare! Hoppas innerligt att folk kommer ner nu på söndag och hejar fram oss till nya stordåd!

Du själv har sett stabil ut under hösten och är (än så länge) den hetaste kandidaten till utmärkelsen ”Fansens Favorit”, i alla fall om man ska tro omröstningarna på hemsidan. Hur tycker du själv att det har känts?
Det har känts bra, även om jag tycker jag kan höja mig rejält i visa delar av målvaktspelet. Sen så har ju även vårt ”signaturmärke”, spelet bakåt, hittat tillbaka trots några rejäla djupdykningar…

Roger Fredriksson inför bortamatch mot Hallby 2014/15

Roger Fredriksson inför bortamatch mot Hallby

Denna säsong är ni ovanligt många målvakter nere på träningarna, är detta något som påverkat dig positivt eller negativt? 
Positivt i den bemärkelsen att det är en tuff konkurrens om platsen i målet, men sen även lite negativt då man kanske får lite för lite tid på banan under träningarna, men det är bara att gilla läget och komma ner och ge järnet den tid man får!

Hur skulle du summera hösten, både för din egen del och för laget?
För oss så tycker jag att det gått sådär, tycker vi har mycket mer att visa än vad vi gjort! Gäller nog alla spelare, jag vet att alla kan höja sig minst ett snäpp även fast många har gjort det fantastiskt bra periodvis.

Hur tycker du att Mats satt sin prägel på laget?
En hel del, Mats vill ha ett rakare spel utan så mycket ”gullande”, han har höjt noggrannheten i avsluten, satsningarna och även kommunikationen på plan! Sen har vi ännu inte riktigt kommit dit Mats vill men vi är en god bit påväg! Han har han höjt kravbilden för samtliga spelare och är inte rädd att ställa krav på att man ska lyckas!

Om du skulle sia lite inför vårsäsongen, hur tror du att det kommer att se ut i serien och vilken placering kommer ni att hamna på till slut?
Oj, sjukt svårt! Min drömbild är väl att vi vinner ALLA matcherna som är kvar, man siktar väl aldrig på något annat än vinst!? Sen hur resten av lagen spelar så hoppas jag att resultaten gynnar oss… 😉

Vem tror du kommer att lyfta sig under våren?
Jag hoppas att samtliga spelare tar ett kliv framåt, men att sia om just vem som kommer att ta de där extra kliven är svårt. Jag har alltid trott väldigt mycket på Simon Nyberg och hoppas han kan bli ännu vassare! Sen så hoppas jag även på en bra start för ”Älgen” så han får tillbaka sitt självförtroende och börjar ösa in mål igen!

Vi tackar Roger för pratstunden och hoppas så klart att hans spådomar slår in och att vi har en mycket bra Silwing-vår framför oss. Vi ses i Högdalen på söndag!

Populära artiklar