SM-Guld!

Efter en bländande säsong och ett fantastiskt spel genom stegen i USM har HK Silwing/Troja P99 bärgat sitt och klubbens första guld!


Under ett öronbedövande liv i Jönköpings idrottshus kröntes allt slit med en seger i finalen över HK Ankaret. Därmed var guldet vårt!

Matchen började annars med lite nerver i båda lagen och det var Ankaret som hade mest kontroll på läget fram till Silwings första Time out. Vid ställningen 5-3 till Ankaret var det dags för Silwing att styra upp spelet. Mer bredd, mer tryck, mer precision, men framförallt mindre nerver pratades det om. Efter TO:n kom ett annat Silwing ut på planen 5-3 blev 5-5 som blev ett upp för Silwing i paus.

Det blev alltmer tydligt att försvaret i Silwing var för kompakt för Ankaret. Skåningarna kom inte till alls, utan blev tagna redan på halvdistans och tvingade att gå inåt i banan och där var det stopp.

Ankaret mäktar bara med att göra 10 mål i matchen, som präglades av bra försvarsspel i båda lagen. Med mer kyla i vissa lägen hade säkert båda lagen kunnat göra fler mål, men så som matchen utvecklade sig etablerade Silwing ett ordentligt spelövertag i andra halvlek och segern var ett faktum.

Slutresultatet 15-10 till Silwing vittnar om ett bra försvar och vår duktiga målvakt Antonio Tällberg Ilestad blev utsedd till matchens lirare. Antonio räddade, bland annat, två straffar och var hur säker som helst i alla situationer. Nu är det inte bara målvakten som utgör ett lag, framförallt inte under en serie av matcher, utan HELA laget förtjänar stående ovationer. Våra duktiga 99or har gjort det som vi tidigare har nosat på men inte lyckats ro i land. Nämligen tagit USM-guld. På kort tid har vi nu lyckats ta både silver och guld i detta mästerskap.

Som förening är vi oerhört stolta över att ha så duktiga spelare och ledare. Vi visar gång på gång att vi har en sådan verksamhet, ett sådant handbollsklimat att vi kan utveckla bra spelare igen och igen.

Vi firar på lördag!

För att fira guldet och grabbarna kommer vi under herrlagets match på lördag uppmärksamma detta. Vi hoppas att så många som möjligt vill komma till Högdalshallen och dels se när herrlaget möter Lidingö, men framförallt hurra för våra SM-vinnare! Matchen börjar 17:30 på lördag 22 mars i Högdalshallen.

Populära artiklar