Silwing/Huddinge till Steg 5 i JSM

Stort grattis till juniorerna som under helgen blev klara för Steg 5 i USM.


I helgen spelades det fjärde steget av USM för herr- och damjuniorer. För Silwing/Huddinges del innebar det resa ner till Växjö för att tampas med Växjö, Skövde och Halmstad.En tuff uppgift på förhand med bland annat 2 ”storklubbar” som IFK Skövde och Halmstad/HK Drott i gruppen.

Men inte bara lyckades ”junisarna” ta sig vidare, de tog sig dessutom igenom Steg 4 obesegrade och vann gruppen vilket också innebär att man lottas med 1 gruppetta och 2 grupptvåor i det inledande gruppspelet i Steg 5.

Hur mycket det betyder i slutändan är svårt att säga då i princip alla lag som tar sig vidare till Steg 5 innebär tufft motstånd.

Följande lag tog sig vidare till Steg 5 för herrjuniorer:
IF Kristianstad
IK Bolton
Redbergslids IK
Alingsås HK
HK Aranäs
IK Sävehof
Silwing/Huddinge
Halmstads HF

Kul också att vi får se två stockholmslag representerade då även IK Bolton lyckades ta sig vidare från sin grupp. I deras trupp ingår bl.a. Adrian Sultan, Oscar Wigenfors, Daniel Radisevic och Kevin Westerby som alla har ett förflutet i Silwing/Huddinge. Ser man till övriga lag så är det idel elitklubbar, dvs lag med herrlag i Elitserien. Där kan man till viss del även räkna Bolton i och med deras samarbete med Ricoh HK. Halmstad har ju som bekant HK Drott som herrlag.

Otroligt kul att få följa juniorerna även i Steg 5 och har vi tur så kan vi få se ytterligare Silwing-lag där då vi har flera av våra ungdomslag som ska spela Steg 4 inom kort och med goda chanser till avancemang!

Stort grattis igen!

Silwing/Huddinge HJ efter seger i Steg 4 2015/16

Övre raden fr. v: Albin Friedrichsen, Alec Bergström, Simon Nyberg, Axl Roos, Lukas Herwig, Johan Waltin, Fabian Birath, Filip Lindberg, Anton Nikander och Max Broman. Nedre raden fr.v: Birk Karlsson, Andreas Peterson, Edward Söderstam, Oscar Johansson, Jonas Adnell och Oscar Ericsson.


Läs mer:

USM: Sammanfattning HJ Steg 4 – handbollskanalen.se
Halmstad Handboll vidare till SM-finalspel – Hallandsposten
Silwing/Huddinge vs IFK Skövde – youtube.com
Silwing/Huddinge vs Växjö HF – youtube.com
Silwing/Huddinge vs Halmstad HF – youtube.com

 

Populära artiklar