Silwing-tränare tar över i Tyresö

Vid årets upptaktsträff stod det klart att Tyresö Handbolls båda tränare sagt upp sig.


På måndagen den 1/9 lämnade tränarduo Niklas Blomgren och Peo Hammarström in sin avskedsansökan och den 3/9 fick Tyresös sportchef Jan Flinckman stå på scen under damernas upptaktsträff och förklara läget. ”Vi jobbar stenhårt för en permanent lösning innan säsongsstarten” hette det då och sedan dess har herrlagets tränare Toni Johansson klivit in som tillfällig tränare under jakten på en ersättare. 

Nu är det alltså klart att denne ersättare blir Johan ”Limpan” Lindahl. För tillfället tränare för Silwing/Trojas mycket framgångsrika P02, och tidigare också våra duktiga F01. 

”Vi är mycket glada att kunna presentera Johan som ny huvudtränare för damlaget. Hans inställning och erfarenhet var parametrar som vägde tungt i valet av tränare.”  -Jan Flinckman, sportchef Tyresö Handboll

”Limpan” själv har sedan tidigare erfarenhet av elitseriespel och har representerat klubbar som Polisen/Söder, Irsta och IFK Kristianstad, men även hunnit med en proffskarriär i Holland. Som tränare har han representerat Bolton och BK Söder, och nu de senaste åren alltså som ungdomstränare i HK Silwing/Troja.

Johan "Limpan" Lindahl

Johan ”Limpan” Lindahl

”Vi är mycket glada att kunna presentera Johan som ny huvudtränare för damlaget. Hans inställning och erfarenhet var parametrar som vägde tungt i valet av tränare. Hans långsiktiga syn på lagets utveckling ligger också helt i linje med klubbens. Vi önskar Johan varmt välkommen till Tyresö Handboll”  säger Jan Flinckman, sportchef i Tyresö Handboll, till Vi i Tyresö.

Johan kommer även fortsättningsvis att ha hand om Silwings P02 och vi önskar självklart Johan lycka till med hans nya uppdrag! 

Populära artiklar