Silwing säger grattis till Daniel Tellander, Christoffer Bredolo samt Nicklas Grundsten

Vi börjar med att gratta Tellander som i helgen blev Svensk Mästare. Inte nog med att han blev det så är han även uttagen till landslaget i kommande matcher.


Jag har skrivit det förut och skriver det igen. Jag är otroligt stolt över den resa Daniel har gjort med sin handboll. Många etablerade handbollstränare både i Stockholm samt i övriga landet har ju inte riktigt sett hans talang tidigare utan han har verkligen fårr slita för att komma så här långt. Har haft förmånen att träna Daniel när vi ”lånade” honom av DIF/Tyresö och det var en drömspelare arr ha att göra med. Otroligt solidarisk och Ni skulle se hans engagemang i gymmet i Bandhagen. Hans knäbör med hopp var och är väl det mest grymma jag sett.

Hans finalmatch var ju också helt magiskk, vilka avslut, vilken speed. Alla har klagat på hans försvarsspel men jag tycker han sköter sig alldeles utmärkt även där.

Som sagt, grattis Daniel till dina framgångar och du är ett föredömme när det gäller uppträdande och inställning till träning.

Vi säger även grattis till Christoffer Bredolo som fyllde 18 år i lördags 23/5 och fick gå och rösta i söndags. Han har även gjort det många inte trodde vara möjligt när han gick från ”Bajen” till Silwing. Han har behållt sin landslagsplats i Uffe Nyströms P18 lag (P96-97) och tagit ett ytterligare steg i sin utveckling. Både Christoffer och Silwing fick kritik när övergången blev ett faktum men vi har hela tiden trott på vårt konsept och vi kan inte se det på annat sätt än att Bredolo har utvecklats under detta år i Silwing, trots några tuffa skador under året. Bredolo är liksom Daniel ett föredömme när det gäller sin egen träning och sitt engagemang för idrotten handboll. Otroligt diciplinerad med sin gymträning och det är ju om man bor i Stockholm väldigt viktigt då man oftast får sköta det på egen hand. Han åker på tränigsläger på tisdag och vi önskar honom lycka till.

Tills sist så säger vi även grattis till Bredolos kusin Nicklas Grundsten som den 15/5 fick en lite dotter igen (Olivia tror jag hon kommer att heta) samt till att han i dessa dåliga tider rent ekonomiskt i hela Europa samt i synnerhet Spanien förhandlat fram ett nytt kontrakt som innebär att han stannar i Granollers ytterligare 1 år. Tackade nej till en klubb i Bundesliga då han trivs väldigt bra i förorten till Barcelona. De har ju även gjort en fantastisk säsong och kommer top 3 i Spanska ligan. Det är i mitt tycke väldigt bra att spela både i Spanska ligan och komma bland de 3 första lagen. Han är i princip den ende M6:an i Spanska Ligan som är en tvåvägsspelare och gör det väldigt bra. ca 250-275 egna mål på 3 säsonger säger väl allt.

Jag är som sagt stolt över att varit delaktig i dessa 3 föredömmen som personer samt att alla spelat i Silwing/Troja.


Rolf Vestberg
Vissa kallar Rolf ”Vestis” Vestberg för Mr. Silwing och det är med all rätt kan man tycka då han varit inblandad i föreningen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Vestis har under årens lopp tagit sig an många viktiga uppgifter inom föreningen, som bland annat A-lagstränare, spelare, ordförande, speaker, B-lagscoach och sekreterare. Numera "bara" styrelseledarmot och tränare för bollskolan.

Populära artiklar