Silwing erhåller landslagsspelare

Vi meddelar med glädje att Christoffer Bredolo har valt att repressentera HK Silwing/Troja under kommande säsong.


Vem är då Christoffer?
Han är född 1996 och kommer närmast från Hammarbys ungdomsförening samt deras farmarlag Cliff. Han tillhör Ulf Nyströms pojklandslag för pojkar 96/97 och det visar ju givetvis vilken stor talang han är. Han är 1 av 2 st V6:or som är uttagna till landslagsläger samt landslagsturnering under hösten.

Låter ju lite suspekt att Christoffer går från en elitserieförening till Div 1 och fortfarande har ambitionen att behålla sin landslagsplats  samt att utvecklas til en duktig seniorspelare? Vi i Silwing förstår givetvis dessa tankar och är medveten om vilket stort ansvar vi tar för att förädla talangen i Chistoffer.

Men grunden till flytten är han han vill försöka spela mer seniorhandboll samt träna med seniorer. Han kommer att tillföra bredd i truppen och gör så att befintliga kantspelare får mer konkurrens och det är givetvis bra. Sedan har ju hans senaste säsong i HIF/Cliff kantats av lite dålig organisation och det är i grunden det som avgjorde klubbytet.

Jag har även personligen gått igenom lite upplägg hur vi har det i Silwing, föreningens målsättning med våra ungdomsspelare, träning senior/ungdomstider och förankrat det med Christoffer och föräldrar.

Vi har även varit i kontakt med Uffe Nyström (som var orolig över klubbytet) och även där förankrat vårt upplägg och att vi är väl medveten om det stora ansvar vi tar över Christoffers framtid. Han godtog vårt resonemang och vi skall hålla kontakten under hösten och ha ”koll” på fysprofil och dylikt.

Givetvis har även Thomas (A-lagets tränare) varit delaktig i diskusionen och medveten om ansvaret vi nu tar.

Det som är extra roligt är att Christoffer är kusin med vår senaste landslagsspelare Nicklas Grundsten. Om jag skall vara ärlig påminner de väldigt mycket om varandra. Båda är oerhört vuxna och ambitiösa för sin ålder och har en klar målsättning med skolan samt handbollen.

HK Silwing/Troja är väldigt tacksamma för att Christoffer har valt att spela hos oss och hälsar honom samt familj välkomna in i gemenskapen.

 

 

 

 

Populära artiklar