Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Silwing B-flickor klara för Steg 5!

Silwing B-flickor klara för Steg 5!

Som tredje och sista silwinglag blev i helgen våra B-flickor klara för finalspelet i USM efter att ha vunnit sin mycket tuffa grupp!


Som vi skrev innan helgen så hade tjejerna blivit lottade i en mycket tuff grupp tillsammans med Åhus, RP, Torslanda och Trollhättan, och det såg mörkt ut vad gällde avancemang till nästa steg. Men när röken skingrat sig så var det trots allt Silwing-tjejerna som var överst i tabellen med 3 segrar och 1 oavgjord.

Så här skriver lagets ledare om helgen som gick:

En helg fylld av intensiva och spännande matcher! – Rapport från tåget hem:

Lördag

Uppladdningen klar och vi tog oss till hallen för att förbereda oss för premiärmatchen mot ett vasst RP. Och vilken fight! Matchen är jämn och vi leder vissa perioder och RP andra perioder i matchen. Båda lagen ville vinna lika mycket. Vi leder när RP kvitterar precis i slutet, det är 6 sekunder kvar och vi har en utvisad. Snabb time-out och vi tar in en västspelare. Taktiken är klart och vi är överens om vad vi ska göra. Vi lyckas fullt ut och gör mål i sista sekunden. Måldomaren dömer mål men plandomaren hann precis innan blåsa frikast åt oss. De diskuterar och beslutar sig för att det är frikast som gäller. Vi var ett andetag från domarens sida från att vinna matchen, sånt händer ibland. Men resultatet kanske ändå var rättvist. Det var två segersugna lag som gav allt. 1 poäng var och vår chans att vinna gruppen levde fortfarande. Tack RP för en rejäl kamp om poängen!

Vi drar ganska direkt till lunchen, på Restaurang Spice, för att äta spaghetti och köttfärssås. Sen var det dags igen för uppladdning – match nr 2 för dagen. För motståndet stod Åhus, värdarna för vårt steg 4. Det är ett lag som inte sparar på fysiken och viljan. Matchen är hård och domarna tillåter en hög nivå. Vi kan ha lite olika åsikter om vissa beslut men de var konsekventa och tillät den tuffare varianten av handboll – bara att köra på – det var lika för båda lagen. Åhus låg på och pressade hela tiden men vi kunde stänga matchen med en vinst – otroligt skönt! Tack Åhus för att ni pressade oss, vi fick vara på tårna precis hela tiden!

Nu äntligen middag, vi går till torget vid vandrarhemmet och restaurang Café Asian. I väntan på maten så körde vi en runda med tal. Man skulle resa sig upp och hålla ett kort tal om vad den som satt till höger om sig är bra på, fina egenskaper eller annat bra om just denna person. Det här laget är fantastiskt – det finns en otroligt go’ känsla för varandra och en stor ödmjukhet. Denna stund är nu ett minne för livet för oss alla.

Söndag

Kl 9.30 är det dags för att möta Trollhättan. De hade också haft två tuffa matcher dagen innan men inte riktigt lyckats målmässigt. Vi laddade fullt och körde lite längre uppvärmning för att få igång musklerna. Jocke, mr Magic, körde magi på vissa spelare. Vi får en bra start på matchen och leder direkt med några mål. Tove satte nog rekord för oss i helgen med snabbaste mål efter startsignal när vi startar i försvaret. 16 sekunder. Sen tuffade det på. Trollhättan visar en härlig kämparanda och kommer ikapp lite. Men vi släpper inte greppet och vinner matchen med ett antal bollar. Bra start på dagen. Tack Trollhättan för att ni kämpade hela tiden, vi fick igång vårt fokus och det la grunden för vår nästa match.

Lagbild F01 efter Steg 4 i Åhus 2016-03-20

Lagbild F01 efter Steg 4 i Åhus

Sista matchen för helgen och en helt avgörande match. Vem av oss och Torslanda, favoriterna till att gå vidare, skulle lyckas ta förstaplatsen? Torslanda visade upp ett vinnande spel i alla matcher, även om de fick kämpa hårt mot framförallt RP och Åhus. Vi visste att vi behövde vara på tårna och spela vårt spel. Inget fokus på resultattavlan – fokus på vårt spel hela tiden. Och vi får en drömstart! Det står 6-1 till oss efter 6 minuter. Torslanda tar en time-out som gick ganska bra, de hämtar upp sig till 6-4. Sen rör sig matchen med mellan 1-4 måls försprång för oss. 10-8 i halvtid. Sista minuterna får Torslanda jaga och lyfter upp till manman-spel. Vi utnyttjar det bra och tar lite mer ledning. När slutsignalen ljuder och bänken lyfter så har vi vunnit men 19-13. Resultatet speglar inte matchen, det var betydligt jämnare. Vi får träff nästan hela tiden i försvaret och har ett riktigt bra anfallsspel. Tack Torslanda för en härlig fight!

Vi vill tacka alla i Åhus som välkomnat oss så bra, domarna, sekretariatet, alla i publiken och absolut våra motståndare – det var en riktigt tuff grupp och vi var ödmjuka inför vår uppgift denna helg!

Nu sitter vi på tåget hem från Åhus och landar sent ikväll på centralen. Det är en angenäm hemresa och vi ser med tillförsikt fram emot steg 5.

/ Åsa, Jocke och Ann

Ni kan läsa en längre summering av helgen på F01’s hemsida.

Vi tycker såklart att det är jättekul att vi nu har ännu ett lag i Steg 5, hela 3 totalt, och hoppas även att vi får en bra silwingklack på plats när Steg 5 drar igång i Malmö i slutet av april!

Stort grattis till er tjejer och bra jobbat! 


Läs mer:

Grattis till alla 48 lag!svenskhandboll.se
Inför Steg 4 USM B-Flickor – silwingtroja.com

 

Populära artiklar