Samarbete mellan HK Silwing/Troja och Huddinge HK

Från och med säsongen 2014/2015 inleder HK Silwing/Troja och Huddinge HK ett samarbete på herrjunior- och herrseniorsidan.


När det gäller juniorerna bildar vi ett gemensamt lag för att stärka Stockholmshandbollen och samtidigt skapa en bra bas för framtida seniorspel.

Juniorlaget kommer att spela under gemensamt namn Silwing/Huddinge och bestå av föreningarnas juniorer. Vi har gjort klart med en ny tränare för J-truppen och det är Helgi Michael Magnússon. Rekrytering av assisterande tränare pågår. Helgi kommer även att vara ansvarig för Huddinges A-lag tillsammans med Thomas Hedlund, ansvarig tränare för Silwing/Trojas A-lag.

Helgi är 30 år och kommer ursprungligen från Island men är sedan cirka 4 år tillbaka bosatt i Sverige. Han har hunnit med att både spela i Sundsvall HK i division 2 och sedan även tränat Sundsvalls A-pojkar. Efter flytten till Stockholm har han tränat A-pojkar och juniorer i IK Bolton. Förra säsongen tränade han Tyresö Handbolls U-damer, samt Stockholms stadslag för herrjuniorer.

”Vi är mycket nöjda med den lösning vi tror oss ha hittat för att få fram ett starkt juniorlag i Stockholmshandbollen”, säger
Joachim Hauser, samarbetsansvarig i Huddinge HK

HK Silwing/Troja och Huddinge HK inleder även ett samarbete på herrsidan, där Huddinges A-lag fokuserar på att utveckla yngre spelare och Silwings A-lag blir vårt gemensamma div 1-lag.  Det långsiktiga målet är att stärka båda lagen för att på sikt avancera i seriesystemet. Lagen kommer att spela under namnen HK Silwing/Troja (div 1) och Huddinge HK (div 3).

”Med ett bra och talangfullt juniorlag tryggar vi framtiden för både juniorer och seniorer. Vi kommer att kunna erbjuda våra juniorer goda utvecklingsmöjligheter och på sikt stärker även detta vår seniorverksamhet”, säger Ulf Borén, sportchef i HK Silwing/Troja.

Vi ser fram emot säsongen 2014/2015!

Kontakt HK Silwing/Troja: info@silwingtroja.com
Kontakt Huddinge HK: huddingehk@gmail.com

Populära artiklar