Ronja Fröberg: Vi kommer absolut fightas i den högre delen av serien

Den här säsongen gör Ronja Fröberg sitt andra år som lagkapten i Silwings damlag. Förra året så avancerade man, precis som man hoppats på, till division 2 efter bara ett år i division 3.


Om man trott att laget tänkt lägga ribban lågt i år, bara för att man spelar i en division högre än förra året, så tror man fel och Ronja är hoppfull inför den kommande säsongen.
– Om vi kan fortsätta med våran otroligt fina handboll som vi spelat nu under DM så kommer vi absolut fightas i den högre delen av serien. Vi har en otroligt härlig atmosfär och det känns som vi klickar på nästan alla plan just nu. Absolut är motståndet tuffare nu än förra säsongen men det är lite det vi saknat också, att få kämpa oss igenom matcher och få vinna jämnare matcher är det bästa som finns och vi har ett riktigt krigargäng!

Att åka ur i år är inget hon tror kommer att ske.
– Har vi tur att undvika skador och sjukdomar så kommer det inte vara några problem att hålla sig kvar i 2an. Vi har ett bättre lag med oss nu än när vi spelade i Skogås och när vi spelade i samma serie då så var det inte några problem att hålla sig kvar så det borde inte vara några konstigheter nu heller.

Ronja Fröberg säsongen 2015/16

Ronja Fröberg säsongen 2015/16

Ja, för två år sedan så spelade nämligen hon och resten av laget i Skogås men valde tillsammans att gå över till Silwing/Troja. Något som inte alls var ett lätt beslut för Ronja som även var lagkapten i sin gamla klubb.
– Personligen tyckte jag i början att det var väldigt svårt att byta klubb då jag som lagkapten var kluven om jag skulle spela klart säsongen ut i Skogås eller lämna direkt. Många hade olika åsikter om mitt beslut och tyvärr är jag nog en person som vill göra alla nöjda och glada men i detta fall gick inte det. Alla spelare följde inte med till Silwing från Skogås och det var inte bara glada miner hos lagkamraterna.

I Skogås fann hon återigen handbollsintresset igen efter en paus från handbollen.
– Jag spelade i princip hela tonåren i Tyresö tills jag la skorna på hyllan. Men det tog bara något år innan jag fick upp ögonen för handbollen igen på grund av Skogås och vår tränare Matti.

Nu är det dock Silwing som gäller för hela slanten och hon tror starkt på truppen man ställer på banan i år.
– Jag tror att vår största styrka är att vi har så otroligt vassa spelare på varje position men våra två nya vänsterhänta nyförvärv Amanda och Daniela kommer få många fina matcher ihop!
Amanda är en väldigt rutinerad spelare som har allt och Daniela känner oss alla sen innan.

Vi önskar Ronja och resten av damlaget lycka till i division två.
– Jag ser verkligen fram emot denna säsong och tror att detta kommer jäkligt kul!

 


Jonathan Averstedt
Jonathan har spelat handboll i Silwing sedan barnsben och var den som grundade silwingtroja.com. Vid 23 års ålder valde han att testa handbollsvingarna vilket ledde till Anderstorp i allsvenskan och sedan vidare till Norge och Postenligan. Bor och spelar idag fortfarande handboll i Norge även om satsningen numera har omprioriterats till webbdesignerjobbet.

Populära artiklar