Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Roger Fredriksson: Ett spännande problem!

Roger Fredriksson: Ett spännande problem!

Silwing går igenom det kanske största generationsskiftet på länge! När jag hade turen att få börja spela här så var det med samma spelare som jag alltid spelat mot (Som Mikael Glimbråten, Olle Hanserius, Oscar Matsson m.fl.), men jäklar vilka bra spelare vi hade under de åren!


I dagens Silwing så är det bara 2st som är kvar; Stefan Älgekrans och Esteban Olivares, men även många nya talangfulla ungdomar! Jag tycker att årets upplaga har gjort det väldigt bra och jag är övertygad om att Silwing även kommer att vara en div.1-förening nästa säsong!

Vad kan då vara problemet?

Den fantastiska kull 99:or som är på väg upp i seniorhandbollen. Hade det inte varit för åldershöjningen för att få spela seniorhandboll så är jag övertygad att flertalet av av dem redan hade fått spela seniorhandboll. I alla fall fått vara med att känna på det med inhopp, vilket jag tror hade utvecklat många av dem än mer än att fortsätta spela ungdomshandboll.

När spelare i 14-17 års ålder varierar så mycket i fysik så tycker jag att är man i framkant så ska man kunna delta i seniorspel så man inte stagnerar, tappar intresse för sporten och/eller byter till en annan idrott då man dras till andra fysiska prövningar. För mig var det otroligt positivt att tidigt få ta klivet upp i Swithiods A-lag och för mig var utvecklingen enorm! Jag lärde mig så otroligt mycket vad det innebär att vara en seniorspelare som att ta ansvar, vara i tid, ha med mig rätt utrustning men framförallt så fick man vuxna förebilder! Men vi som kom upp då hade verkligen turen med att ha ”gubbar” som tog hand om oss, visade hur det gick till att vara seniorspelare!

”Jag lärde mig så otroligt mycket vad det innebär att vara en seniorspelare som att ta ansvar, vara i tid, ha med mig rätt utrustning men framförallt så fick man vuxna förebilder!”

Jag var väl som många ungdomar i den åldern lite på glid, men en väldigt engagerad tränare i form av Olle Arvidsson tog extra väl hand om mig så vill passa på att tacka för det.
Olle, du kommer alltid vara en hjälte för mig!

Nu till det spännande

Satan i gatan vad spännande det ska bli nästa säsong då 99:orna ska göra entré. blanda dessa med den nuvarande (kanske krydda med lite extra rutin) så tror jag Silwing kan ha ett allsvenskt lag inom några år. Det absolut svåraste blir att behålla dessa lirare, men om dom stannar ett par år så tror jag att dom kommer utvecklas mer här än av att få nöta bänk någon annanstans. Att få spela division 1 och sen förhoppningsvis allsvenskt kommer även att utveckla klubben på sikt.

Hoppas att ”Palmen” (som jag tycker har gjort ett fantastiskt jobb i hans debutsäsong som senioransvarig orkar/kan leda laget ett par säsonger till och kan lösa det här svåra uppdraget att mixa dessa ungdomar med seniorer och utveckla alla dessa ungdomar till ett slagkraftig lag! För skillnaden mellan seniorhandboll och juniorhandboll är väldigt stor och framförallt nu när man gör ”inskolningen” från junior till senior senare. Vem vet, ni kanske har turen att få se en annan få jogga in till match med dessa fantastiska talanger, för visst behövs det en gnutta rutin också!

Väl mött!

/ Roger Fredriksson

 


Roger Fredriksson
Roger kom till Silwing säsongen 2009/10 och blev snabbt en viktig kugge i laget och en stabil sista utpost. Säsongen 2010/11 utsågs han till lagkapten och förblev det de kommande säsongerna tills det att han inför säsongen 2015/16 tog klivet ner i BK Sparta. Elektriker, småbarnsförälder och en jäkligt go gubbe!

Populära artiklar