Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Partille Cup 2017

Partille Cup 2017

I år var det tre av Silwings ungdomslag som valde att åka på en av världens största handbollshändelser: Partille Cup i Göteborg. Lagen var P04, P02 och F02 och för P04 var det första gången man deltog.


Alla tre lagen fick en rätt så beskedlig resa i sina respektive gruppspel. P04 vann alla sina matcher utan att förta sig, P02 vann fyra av fem gruppspelsmatcher och F02 hade inte heller några större utmanare i sin grupp. I slutspelet skulle det förstås bli lite knivigare.

P02 vann sin 1/32-del klart, men sedan tog det stopp i 1/16-del mot H43. P04 gjorde processen kort med motståndarna i både 1/16-delen och 1/8-delen, men i kvartsfinalen gick det inte längre, där blev det en tvåmålsförlust mot ett mycket duktigt danskt lag. För F02 skulle det visa sig bära långt, så långt det bara går att komma: Guld! I Partille Cup. Vilken bedrift!

Här nedan följer ett kort och något bearbetat utdrag ur en förälders reseberättelse från guldäventyret och en länk till lagets sida för er som vill läsa texten i sin helhet.

 

”Silwing F02 spelade 6 matcher i gruppspelet mot danskor, norskor och ett spännande ryskt lag. Tjejerna vann alla matcher i gruppspelet, där matchen mot Konnerud var tuffaste motståndet. När slutspelet började så finns alltid en oro över att gruppen var lätt och lottningen blev orättvis men tjejerna visade att oron var obefogad. De första tre matcherna på fredagen avklarades med vinst med i snitt 10 mål och alla tjejerna fick göra mål.

Lördagens kvartsfinal var mot Kärra. Kärra är svenska mästare och har under det senaste året och vunnit allting förutom Norden Cup. Det var fem rader av människor kring planen och en riktig Partille cup stämning. Matchen var underbar att skåda med väldigt få tekniska misstag från både lagen och Silwings försvarsspel var magnifikt. Två norska ledare bakom oss föräldrar tyckte att det var den bästa ungdomsmatchen de någonsin hade sett spelats.

Inför semifinalen fanns en oro att tjejerna inte skulle orka efter alla skador. Matchen var av blandad karaktär men Silwings målvakt spikade igen och hade över 80% i räddningar, vilket medförde att Stjördals/Blink IL endast gjorde 6 mål och att Silwing vann med 9 bollar.

Finalen var länge jämn men våra kanter fick utrymme och var kliniska i sina avslut plus ett iskallt straffskytte i kombination med en målvakt som bestämmer sig för att göra mål när hon får läge.

När slutsignalen går så är Silwing Troja F02 välförtjänta mästare 2017 i Partille cup.

//Föräldrarna på plats i Göteborg”

Läs mer på:

Partilleguld F02

Partilleguld F02

F02’s hemsida

 

Populära artiklar