P99 vidare till Steg 5 i USM

I helgen avgjordes Steg 4 av USM för Pojkar A. Stefan Backlund, tränare för våra A-pojkar rapporterar här lite kort från helgens händelser.


Silwings P99 har gått till finalsteget i USM för pojkar födda ’98. Hur är detta möjligt? Det får vi ta en annan gång…

I helgen spelade vi först mot Karlskrona med Jimmy som tränare och vi går TS3 tillsammans. De har ett bra och sevärt spel med mycket rörelse och det var flera på läktaren som gillade vad de såg. Vi vinner med 27-22 och vi hade fått en bra start i detta steg 4.

Andra matchen var mot S-hof (Sävehof’s P99) och det blev inte en riktigt lika jämn match. Vi vinner med 39-17 och är i praktiken klara för Steg 5 redan här. Den tredje matchen var mot Lugi och det var gruppens bästa match enligt mig. Hård, mycket fart och genomtänkt spel från båda lagen. Vi förlorar med 25-22 och jag ser fram emot vårt nästa möte och gärna i Steg 5.

Pojkar 99 under Steg 4 i USM 2014/15

Pojkar 99 under Steg 4 i USM 2014/15

Sista matchen var mot Bolton och vi hade råd att förlora med 21 bollar och ändå gå vidare. Bolton ville lite mer än oss i den här matchen, men vi vann till slut med 23-19. Jag tycker att Bolton hela tiden blir bättre och bättre och saknade tyvärr sin storskytt Kalle under detta Steg 4.

Till Steg 5 hoppas jag att vi kan använda alla våra toppspelare fullt ut och slippa sjukdomar och skador. Nu fick några gå för fullt i alla matcher och det räckte denna gång.

Flaggan i topp!

/Stefan

 

Stefan Backlund
Stefan är en av tränarna för Silwings P99. Som spelare har han tidigare representerat IFK Tumba, HK Cliff, Hellas och Silwing/Troja. Som ledare har han haft hand om både herr- och damlag, bland annat Silwing/Troja, Tumba, Vassunda, Huddinge och Väntorp/Solna. Han tränade även Cliff's P65 och bollskolan i Tumba på 1970 talet.

Populära artiklar