Oscar Matsson lägger skorna på hyllan

I måndags fick vi det tråkiga beskedet att Oscar väljer att lägga skorna på hyllan.


Oscar, som tog en time-out från handbollen efter föregående säsongs kvalspel för att återigen försöka hitta motivationen inför den kommande säsogen, väljer nu alltså att vandra samma väg som både Daniel Gustavsson och Mikael Glimbråten. Han väljer att lägga skorna på hyllan för att istället fokusera på studierna och den civila karriären.

Såhär säger Oscar själv om beslutet:

– ”Jag hade personligen en oerhört slitig säsong förra året och den glöd som alltid brukar infinna sig vid den här tiden på året har inte infunnit sig. Både hjärnan och hjärtat säger att det är dags att gå vidare och jag får lov att lyssna på dem.

 Självklart kommer jag med stort intresse följa laget under säsongen som kommer! Grabbarna är helt fantastiska och jag är säker på att de kommer göra ett helt fantastiskt jobb med Thomas vid rodret!”

”Silwing kommer alltid vara klubben i mitt hjärta. Det har varit en ära att representera klubben i så många år!”

Oscar Matsson 2012/13. Foto: Therese Back

Oscar Matsson 2012/13. Foto: Therese Back

Oscar, som kom till klubben någonstans kring 2000/01, gjorde A-lagsdebut som 15-åring säsongen 2002/03 och har sedan dess varit Silwing/Troja trogen och en viktig kugge i A-laget med sitt härliga skott. Att han nu väljer att sluta med handbollen är självklart oerhört tråkigt både för klubben och för laget då han alltid har varit en stor del av laget både på och vid sidan av planen.

– ”Vad jag ska göra nu? Träna kommer jag aldrig sluta med. Närmast så ska jag och brorsan (David Mattsson, reds. anm.) springa Lidingöloppet. Det blir en ruskig utmaning. Sen vet man aldrig vad som väntar… Annars ska jag se till att få min lärarexamen och äntligen få komma ut i arbetslivet.”

 

Populära artiklar