Olivares: Vi vänder blad!

Under hela försäsongen har de kämpat i löparspåret och på gymmet. Seriepremiären är inte långt borta nu och därför kollar vi läget med Esteban Olivares, en av de spelarna som kommer att få bära ett stort ansvar denna säsong.


Inför kommande säsong har Niklas Palmqvist tagit över för Mats Nyberg som huvudtränare och han kommer att styra laget tillsammans med Brejding. Esteban som har haft Brejding som tränare tidigare, då i Djurgårdshof, tror att den nya tränarkombinationen kan bli spännande.
– Palmen och Brejding kommer göra det riktigt bra! Två skarpa hjärnor!

Silwings försäsong, som man dels har kunnat följa på Instagram, har bedrivits mycket i löpspåren men Esteban försäkrar oss om att styrkan hos spelarna inte kommer att vara något problem.
– Jo, fokus har helt klart legat på löpningen. Stor del av försäsongen har vi fysat med enbart kroppsvikter. Fyspassen med duktiga Karin har givit mycket! Under ledigheten har det däremot bara varit gym.

Förra säsongen gick inte riktigt som man tänkte sig. Då hade man ett riktigt starkt lag på pappret men hamnade ändå på nedre delen av tabellen. Esteban ser denna säsongen som en nystart.
– Vi vänder blad! Årets Silwing blir som tidigare sagt, väldigt ungt! Det blir många junisar som får ta stora kliv in i laget. I dagsläget ser det rätt bra ut.

Och det är i det här laget som Esteban kommer att få ta ett väldigt stort ansvar. Som en av de mest rutinerade spelarna i årets Silwing så kommer han troligtvis bli en viktig kugge i det unga lag som ställs på banan. Det är dock något han tar med ro.
– Det är bara roligt! Stefan Älgekrans kommer också ta stort ansvar i år. Han pushar på och hörs bra på plan.

Innan seriestart ska dock DM spelas och i år kan det bli riktigt intressant. Silwing och Huddinge, där många Silwingspelare ingår, kommer att få konkurrens av en annan Silwingbekant. BK Sparta som är Silwings farmalag kommer i år göra comeback, och i det laget hittar vi många Silwingprofiler. Esteban är dock säker på utgången om lagen skulle mötas och tvekar inte på att hetsa lite.
– Haha ja du…jag säger vinst så klart! Otränade gubbar slår vi alla dagar!

Utgången i serien är han dock inte lika säker på.
– RP och Enköping blir tuffa, sen är det ganska öppet.

 


Jonathan Averstedt
Jonathan har spelat handboll i Silwing sedan barnsben och var den som grundade silwingtroja.com. Vid 23 års ålder valde han att testa handbollsvingarna vilket ledde till Anderstorp i allsvenskan och sedan vidare till Norge och Postenligan. Bor och spelar idag fortfarande handboll i Norge även om satsningen numera har omprioriterats till webbdesignerjobbet.

Populära artiklar