Nygammal spelare ansluter till A-truppen

Ni som varit uppmärksamma och håller koll på spelarövergångar i serien har säkert redan sett att en före detta Silwing-spelare nu är tillbaka i klubben.


David Matsson, lillebror till f.d. A-lagsspelaren Oscar Matsson, spelade senast för HK Silwing/Troja säsongen 2012/13. David har tidigare representerat klubben under säsongerna 2010/11-2012/13 och har totalt spelat 65 A-lagsmatcher för Silwing och gjort 113 mål, så här långt.

Efter 2012/13 flyttade David till Linköping på grund av studier vid Linköpings Universitet där han senare valde att ansluta till Mantorps IF HF för att hålla igång med handbollen även där.

”Tiden i Mantorp var mycket bra. Som ny i stan var det skönt att komma till rätta med vardagen och handbollen har alltid varit en del av mitt liv, så de ska ha ett stort tack för hur jag blev mottagen i laget.” säger David. Om att återvända till Silwing säger han: ”Det känns så klart skönt att återvända till moderklubben. För mig kändes det som det naturliga valet och är ju numera även bosatt i Högdalen! Valet var ganska enkelt. Ser fram emot att kunna bidra till en bra vår!”

”Det känns så klart skönt att återvända till moderklubben.”

David Matsson, här i Mantorp, i kamp med HK Country’s Jimmy Otter i säsongen 2013/14. Foto: Viktor Ljungström

Under tiden i Mantorp har David utvecklat sitt spel ytterligare, framför allt den defensiva biten, och då han förutom ett tungt genombrott och ett bra skott besitter viktiga fysiska egenskaper i form av längd och styrka kommer han att bli ett välkommet tillskott i truppen, framför allt nu när Dominik Dietler gör det omvända och lämnar truppen för att avsluta sina studier hemma i Basel.

Dominik kom till Silwing/Troja inför säsongen 2013/14 och hade då mer eller mindre precis anlänt i Sverige för studier vid Karolinska Institutet. Trots att det i början var en hel del problematik med kommunikationen på träningarna kom Dominik snabbt in i gruppen och den svenska handbollsstilen. Även han har under sin tid i Silwing blivit bättre och bättre och har mot slutet blivit en viktig spelare i försvarsspelet.

”Det är väldigt synd att tappa en sådan spelare som Dominik. Han är en väldigt bra försvarsspelare, en lojal lagspelare och en väldigt bra person att ha både på och utanför planen. Samtidigt är det väldigt positivt att vi får tillbaka ’Dulle’, han om någon kan fylla Dominik’s skor och jag tror att han kommer att bidra både framåt och bakåt. Han har mognat väldigt mycket i sitt spel under tiden i Mantorp och det ska bli väldigt kul att se vad han kan bidra med under andra halvan av säsongen.” säger Niklas Palmqvist.

Vi önskar Dominik all lycka framöver och är glada att fått ha honom hos oss, om han någonsin återvänder till Sverige så förutsätter vi att han hör av sig igen!

Vi är också, som sagt, väldigt glada att David är tillbaka i klubben och om vi har tur så kan ni kanske få se David på planen redan på söndag då nya serieledarna HK Country kommer på besök till Högdalshallen. En riktigt tuff match på söndag alltså, senast lagen möttes förlorade Silwing med uddamålet efter en dramatisk avslutning på en bra genomförd match. Förhoppningsvis kan vi matcha den prestationen och lite till på söndag och gå segrande ur den striden.

 

Populära artiklar