Nyckelspelare stannar i Silwing

Säsongen är över för herrarna även om den fortsätter några veckor till då många av våra spelare har finalspelet i USM att se fram emot.


Som alltid när handbolls-säsongen är över drar nästa säsong igång — Silly Season.

Silly Season är för några höjdpunkten på året och det är tiden när rykten om vem som ska spela vart den kommande säsongen florerar fritt och sprider sig likt influensa på dagis. Oftast är det bara just rykten och ibland så är det ganska mycket sanning bakom ryktena. Det enda man kan vara säker på är att det håller igång handbollssnacket även ”off-season” vilket vi tycker är härligt!

Inför nästa säsong så är vi dock mycket glada att kunna ta bort vissa spelare från rykteskarusellen, i det här fallet våra egna spelare, och är både glada och nöjda över att kunna meddela att det är klart att ni ser både Stefan Älgekrans och Simon Nyberg i silwing-tröjan även nästa säsong.

Stefan Älgekrans säsongen 2015/16

Stefan Älgekrans säsongen 2015/16

Stefan som är lagkapten är en otroligt viktig kugge i laget och bidrar minst lika mycket utanför plan och i omklädningsrummet som han gör på plan. En träningsvillig spelare som tillför otroligt mycket energi till gruppen och alltid ser till att driva på sina medspelare. Han gjorde denna säsong sin fjärde säsong i Silwing/Troja och nu blir det alltså minst en femte.

— ”Stefan är en fantastisk spelare att ha i ett lag. Det sätt han leder gruppen på, både under träning och match, är underbart. Jag hoppas att varje tränare någon gång får ha en ”älg” i sitt lag, det underlättar enormt. Otroligt kul och viktigt att vi får behålla honom.” säger A-lagets tränare Niklas Palmqvist.

Själv säger ”Älgen” att att det är just gruppen som får honom att vara kvar:

— ”Det är fortfarande väldigt kul att spela, att göra skillnad, att vara en del i ett lag och vinna med sina polare. Jämför man med förra året så hade jag jäkligt mycket roligare i år, både på och utanför planen.”

Simon flyttade tillbaka från Halmstad inför säsongen 2014/15 och valde då att även komma ”hem” till Silwing. I år har han fått ta ett stort ansvar på planen och varit en nyckelspelare inte minst i sin centerroll i försvaret där han, tillsammans med Max och Esteban, varit den som verkligen visat vägen bakåt.

Även han visar på stämningen i gruppen som den största anledningen till att också han väljer att fortsätta karriären i Silwing:

Simon Nyberg säsongen 2015/16

Simon Nyberg säsongen 2015/16

— ”Det bästa med det här laget är att det är alltid kul på både träning, match och utanför handbollen. Just den goda lagandan som finns i vårt lag gör att jag vill vara kvar här.”

Han passar även på att höja ribban inför nästa säsong:

— ”Inför nästa säsong så hoppas jag på att det blir ett lärorikt år och en ännu högre placeringi division 1”.

Niklas är självklart även nöjd med att få ha Simon kvar i laget, även om han kanske förväntar sig ännu mer av den unge talangen.

— ”Simon är en väldigt viktig spelare för det här laget, och då tycker jag ändå att han kan otroligt mycket mer än vad han har visat upp den här säsongen. Om han bara börjar inse hur bra han är, och hur bra han kan bli, och vågar ta för sig lite mer framåt så kommer han att lyfta rejält. Det är såklart också extra kul när vi lyckas behålla våra egna produkter.”

Oavsett så är det ett styrkebesked att dessa stöttepelare redan nu bestämt sig för att stanna i klubben. Vi har under den senaste tiden fått fler besked från ytterligare spelare som meddelar att de stannar kvar i föreningen vilket kommer att ge en bra arbetsro under försäsongen och det blir väldigt kul att se vad laget kan åstadkomma nästa säsong.

Vilka ytterligare spelare som valt att stanna? Mer om det längre fram, vi vill ju inte förstöra hela Silly Season för er…

 

Populära artiklar