Ny huvudtränare för HK Silwing/Trojas herrar

I veckan blev det alltså klart vem som ska ta över huvudtränaransvaret i HK Silwing/Trojas herrlag.


Det blir Thomas Hedlund, som närmast kommer från Gökstens BK i Eskilstuna. Organisationen i övrigt är i stort sett klar och kommer att presenteras i sin helhet under kommande vecka. Vi är mycket glada över att ha knutit till oss Thomas och tror att säsongen 2013/2014 kommer att bli riktigt bra” säger Ulf Borén, senioransvarig i HK Silwing/Troja.

Hemsidan ställde fem frågor till Thomas:

Du valde Silwing/Troja den kommande säsongen. Hur kommer det sig?

Jag ser det som en ny utmaning då jag tidigare mest tränat damlag. Gillar Silwings upplägg och framtida ambitioner som även innefattar Silwings ungdomsverksamhet. Många bra lag och en bredare verksamhet än på länge. Även oerhört roligt att få arbeta med flera före detta lagkompisar!

Vilka målsättningar har du för kommande säsong?

 Att vi ska etablera oss ordentligt i Div 1 och tidigt ha en trygghet i tabellen att arbeta vidare ifrån. Det gör vi genom att försöka höja nivån på träningar, äta, sova ja allt. Först då kan vi på allvar sikta uppåt i tabellen och på sikt även i seriesystemet. Vilket självklart är ett framtida mål.

 

Thomas Hedlund 2013

Thomas Hedlund 2013

Vad har du för tidigare erfarenheter inom handboll?

Har spelat själv på olika nivåer och har tränat lag sedan tidigt 90-tal. I första hand damlag. Jag har både spelat i Silwings herrlag och tränat Silwings dåvarande damlag men då var delar av spelartruppen knappt födda.

Vilka förväntningar har du på laget?

Att gruppen vill öka träningsdosen och att vi hela tiden har en hög nivå på det vi gör. Att vi tillsammans ska få ut maximalt av varje träning, varje övning och moment ska ske med kvalité. Kan vi göra det har vi kommit en bra bit på vägen.

Hur skulle du vilja beskriva dig som tränare?

 Jag gillar att jobba med gruppen och lägger stort fokus på det. Har man en bra grupp får man ut några extra procent ”gratis” så att säga. Jag har ett stort engagemang och jag förväntar mig att spelare och övriga ledare ska ha det samma.

Vi tackar Thomas för pratstunden och önskar honom välkommen till Silwing/Troja!

Populära artiklar