Ny ansvarig tränare för herrjuniorerna

Som en del av juniorsatsningen inför nästa säsong har vi gjort klart med en ny ansvarig tränare för HJ.


Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera Helgi Michael Magnússon välkommen till klubben.

Helgi är 30 år och kommer ursprungligen från Island men är sedan cirka 4 år tillbaka bosatt i Sverige. Han har hunnit med att både spela i Sundsvall HK i division 2 och sedan även tränat Sundsvalls A-pojkar. Efter flytten till Stockholm har han tränat A-pojkar och juniorer i IK Bolton och föregående säsong tränade han Tyresö Handbolls U-damer. Och som om inte det räckte så träffade han redan förra året på några av våra spelare då han även hade hand om Stockholms Stadslag för juniorer.

Hur kommer det sig då att du hamnade i Silwing/Troja?
Efter föregående säsong blev jag kontaktat av några klubbar men efter att jag träffat Thomas Hedlund, Pierre Binderis och Håkan Gummesson insåg jag direkt att dom hade något som jag skulle vilja jobba med.

Satsningen som bägge klubbarna gör är väldigt intressant. Grabbarna får bättre förutsättningar för att utvecklas som handbollsspelare och personer med att vi blir bättre som ett lag istället för två. Träningstruppen blir mycket större och grabbarna får fler konkurrenter på sin position, vilket förhoppningsvis uppmuntrar dem att lägga ännu mer tid och energi på handbollen.

…efter att jag träffat Thomas Hedlund, Pierre Binderis och Håkan Gummesson insåg jag direkt att dom hade något som jag skulle vilja jobba med.

Laget har också bättre konkurrenskraft i hela Sverige och det kommer förhoppningsvis stärka Stockholms-handbollen. Tyvärr är det så att Stockholm tappar många lovande sistaårs A-pojkar när gymnasietiden börjar och de flyttar till andra orter för att satsa på sin handboll. Med den här satsningen ger vi förhoppningsvis spelare ett till attraktivt val i Stockholm, för att Stockholm har visat att den är bra, med bra handbolls-gymnasieskolor och flera framgångsrika klubbar.

Helgi kommer som sagt att ha hand om herrjuniorerna, både för seriespel i juniorserien och JSM, och även i det tänkta U-laget i division 3.

Detta är alltså ett av de första stegen i den ungdomssatsning vi gör tillsammans med Huddinge HK inför denna säsong.

Populära artiklar