Nu är Bollskolan igång

Jag har som sagt var erhållit lite info från personer som frågat om de kan börja i Silwings Bollskola, mest via mail.


Trots det så var jag väldigt osäker och faktiskt mycket nervös innan träningen. Ringde till Anders Rube på fredagskvällen då jag var osäker på om kortet skulle fungera på lördagsmorgonen (kort till hallen). Han försäkrade mig att om inte kortet fungerar. ”ring mig, jag kommer och öppnar i så fall”. Rube är en sann hjälte, han gjorde så att jag blev lite lugnare på fredagskvällen.

Det blev en god middag (numera med väldigt lite rött kött efter jag sett Vetenskapens värld) men inget vin efter kl 21.00. Gäller att vara fokuserad på uppgiften. Trots det så sov jag väldigt dåligt, nervös.

Sade till Anki på morgonen ”det här är värre än att träna a-laget”. Anki stöttade mig och sade att jag kommer att fixa träningen. Åkte till hallen så jag var där 30 minuter innan träningen skulle börja och kortet fungerade, ringde till Rube och sade att han ej behövde komma. Nu var jag i hallen, alldeles ensam och det kändes bra. Kändes bra att stå och skjuta lite på mål med skumbollarna. Tyckte att min teknik var helt OK, barn på nytt.

Nu började det ringa på dörren och barn och föräldrar tittade in. Både nya barn och barn från föregående säsong. Kändes otroligt skönt när en förälder kommer fram och säger: Du skall veta vad vi längtat efter det här. Den kommentaren gjorde mig både lugn och ”taggad”.

Helt plötsligt kommer Victor och Daniel in med sina döttrar Nova och Lykke ( 2 1/2 år) in i hallen. Daniel är ju min assisterande tränare och det känns kul. Kusinerna skall göra sin första träning tillsammans. Sedan trillar gamla kändisar in med Zooma och Rolle i spetsen, men helt plötsligt kommer veckans överraskning: Micke ”Glimman”? Vadan detta? Han har tagit med sig sin systersson till träningen, vilken succè.

Nu hade jag bara ett enda stort leende på läpparna.

IMG_0297

Det var enormt roligt att träffa på de barn som var med i Eken Cup och jädrans vad de hade blivit ”stora” efter sommarlovet. Vi började med mycket repetitionsövningar och vilken skillnad på ett år. Vilken stämning och vad många skratt det var på träningen, inte bara bland barnen. Det var många iPhones uppe och många bilder som togs.

Nova och Lykke höll koncentrationen i ca 15 minuter sedan utforskade de hallen istället. Nova släppte Daniel totalt så han fick verkligen vara delaktig i träningen hela tiden.

Träningen bestod av mycket teknik, väldigt mycket olika stegisättningar och min favoritövning, mycket ”kullager”. Nu är ju jag jävig men tekniken på kullagerfinten på dessa unga spelare tycker jag är helt enormt bra.

Bollskolan

Uppstart bollskolan 13:e september

De nya spelarna gör en helt perfekt träning och hoppas verkligen de tyckte det var roligt och kommer tillbaka till nästa träning. Nu gäller det att planera för matcher för många av barnen då vi har anmält ett P05 lag, som kommer att bestå av Bollskolebarn.

Träningen avslutades med lagkort på barnen och även ett lagkort på föräldrarna, det blev en överraskning för dem. Axel: ”Vestis, jag har tagit 100 kort”. Vestis: Vad kul, under sommarlovet?. Axel: Nä, nu!

Den 12/10 så startar Bollskolan upp sina matcher med att arrangera ett så kallat sammandrag I Högdalshallen. Vi har ett antal matcher som vi har ansvar för med allt från domare till cafeteria. Vi själva spelar 2 st matcher och tiden för sammandraget är mellan kl 09.00-12.00. Vi skall se till att det blir riktigt bra.

På återseende.

Rolf ”Vestis” Vestberg

 

Rolf Vestberg
Vissa kallar Rolf ”Vestis” Vestberg för Mr. Silwing och det är med all rätt kan man tycka då han varit inblandad i föreningen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Vestis har under årens lopp tagit sig an många viktiga uppgifter inom föreningen, som bland annat A-lagstränare, spelare, ordförande, speaker, B-lagscoach och sekreterare. Numera "bara" styrelseledarmot och tränare för bollskolan.

Populära artiklar