Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Mikael "Glimman" Glimbråten född 1982

Mikael ”Glimman” Glimbråten född 1982

Vilken konstig rubrik tycker ni och det kan jag hålla med om. Men det kommer en förklaring enligt nedan.


”Glimman” har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan, i vart fall lämnade han dessa kvar i omklädningsrummet efter vinsten mot Cliff. Därför skriver jag dessa rader och det blir en hyllning till denna otroligt trevliga person och handbollsspelare.

Hans karriär börjar faktiskt på Eken Cup (om jag kommer ihåg det rätt). Vi hade startat ett 82-83 lag men vi saknade spelare och av någon anledning så hamnade ”Glimman” i laget. Jag får nog fråga ”Glimman” själv samt Jonte hur det kom sig? (Jonte vet nog även resultatet?) ”Glimman” tror jag spelade H6 (inte så begåvat av tränaren) för vi hade ingen vänsterhänt och han gjorde mest ”onytta” där. (konstig inställning igen på tränaren) På andra kanten hade vi ju Ola (visslade hela turneringen när han sprang upp och ner!). Efter det så började ”Glimman” träna med oss och på den vägen är vi nu ca 20 år efter debuten. Han har gjort en lång resa och jag har lyckligtvis varit delaktig i den nästan hela tiden.

Mikael Glimbråten i Högdalshallen

Mikael Glimbråten i Högdalshallen

För Er som inte känner ”Glimman” så kan jag förmedla att han är oerhört okomplicerad som spelare och person, däremot sjukt trevlig och äregirig. Jag kan ju givetvis inte säga att han var en duktig M9:a med en stor spelbegåvning men däremot en för jävla duktig försvarsspelare samt en väldigt duktig skytt. Ju mer vi tränade tillsammans ju mer började ”Glimman” förstå vad handboll gick ut på. Silwings P82-83 byggde ju i princip hela sitt spel på att ”Glimman” skulle skjuta och motståndarna skulle springa upp och stöta och då spelade övriga spelare in till Grundsten på linjen.

Silwings P82 hade ju en strategi att vi skulle träna hårt och försöka gå långt i vissa cuper. Vi satsade mycket på Eken, Hallsberg, Partille samt SM-stegen. Tycker att vi lyckades väldigt bra och jag kommer ihåg en match i Partille mellan oss och Skånelas P81. ”Glimman” var grym utomhus med sin storlek och stänkte in ett mål i målvaktens vänstra upptill (krysset) och ”Nollan” stod bredvid mig. Han var ledare på landslaget P82 och sade: dags för ”Glimman” att gå vidare nu! Givetvis höll jag med men som vanligt i Stockholm så har man oerhört svårt att ta hand om våra talanger. Ringde faktiskt till ”Nollan” och bad honom att testa ”Glimman” i pojklandslaget, tyvärr fick han inte chansen. Hade inte gjort bort sig.

Efter junioråldern så blir faktiskt ”Glimman” kontaktad av DIF som då var en ytterst välskött förening (Benke Åsbergs förtjänst) och med ett grymt a-lag med i princip bara juniorlandslagsmän i P80 laget. Micha Bruman, Calle Tagesson, Fredrik Wahlström, Thomas Forsberg, Patrick Quinones m.fl.

Givetvis lyckönskade vi ”Glimman” detta men vi hade en bra kontakt med dåvarande styrelse i DIF så vi kom överens om att han skulle träna med DIF fullt ut och om han inte tog en tröja skulle han spela med oss (utan att träna). Alla Silwings spelare köpte avtalet fullt ut (status ”Glimman”). Jonte har berättat att när ”Glimman” kom ned på någon träning och sköt så var det en annan ”Glimman”, så otroligt hårt samt så otroligt vältränad. Tyvärr så slarvade DIF bort ”Glimman” (som så många andra) och jag var nere på några träningar och tittade, då spelade han H9 på 2 målet? Hur tänkte de där?? DIF var ju som sagt ett väldigt bra lag men hade absolut ingen koll på hur man tar tillvara talanger på sikt. Han fick trots allt göra debut i Elitserien mot Ystad (tror jag) och det tar ingen ifrån honom. Karriären i DIF blev kortvarig och ”Glimman” kom tillbaka till oss och vi kom ju så pass högt upp som Div 1 Norra (nuvarande allsvenskan) och han var vägledande i våra ambitioner. Tyvärr har ”Glimman” råkat ut för väldigt tuffa skador med 2 st korsbandsskador (som Victor? Mitt fel?). De åren som ”Glimman” körde rehab efter operationerna var väldigt jobbiga för mig. Man tar det verkligen personligen när en spelare blir så tufft drabbad men ”Glimman” betydde mer än bara spelare.

”När han kommer in på en träning så får han 15 st medspelare att le och skratta. Vet i fan hur han gör det men träningarna med ”Glimman” blir så väldigt annorlunda och roliga.”

P82/83 i Eken Cup 2001

P82/83 i Eken Cup 2001

När han kommer in på en träning så får han 15 st medspelare att le och skratta. Vet i fan hur han gör det men träningarna med ”Glimman” blir så väldigt annorlunda och roliga. Du skall veta vad jag saknade dig under dina tuffa år. Man märker det faktiskt på våra Silwingfester också, han är den som på ett positivt sätt får alla att bli ”spralliga”. ”Glimman” har fått hela Silwing till ett litet roligt dagis med en väldigt god attityd till hård träning.

Måste dock säga något negativt om ”Glimman” och träning. Har aldrig träffat någon med sådan dålig styrka i ”Dipp”. När vi började så kunde han hänga med raka armar och kunde inte ens gå ned för att sedan trycka upp. När han, Grundsten och Jonte var och provtränade med IFK Tumba i elitserien som 17 åring så visade Mika Nurmi frivändningar, man kan inte säga att det var ”Glimmans” bästa gren.

Jag är så otroligt stolt över att du varit Silwing trogen under alla dessa år och förgyllt våra sena träningskvällar med dina kommentarer och skratt. Silwings träningar blir väldigt mycket träning och mindre skratt hädanefter.

Mikael Glimbråten

Mikael Glimbråten

Vill samtidigt säga ett tack till dina föräldra Kurre och ”Majsan” (samt syskon). Var stolt över Er son samt Er själva, ni har uppfostrat en son som givit mycket av sig själv och det är i mycket Er förtjänst. Ni har varit väldigt trevliga och mycket ödmjuka under alla dessa år. Vilka fester vi haft tillsammans och vi får väl förhoppningsvis återuppleva detta inom en snar framtid.

Lite som ni kanske inte vet om ”Glimman”: han är i det närmaste pedant. Det går inte att komma här och inte diska efter sig. Han viker sina kläder som i en affär innan vi går och lägger oss i skolsalarna. Han är sjukt intresserad av olika svettband, hade ca 10 st med sig när vi åkte på turneringar. Allt skall vara i ordning annars blir han lite stressad.

Kram på dig ”Glimman” från en stold f.d tränare.

Vestis

 


Rolf Vestberg
Vissa kallar Rolf ”Vestis” Vestberg för Mr. Silwing och det är med all rätt kan man tycka då han varit inblandad i föreningen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Vestis har under årens lopp tagit sig an många viktiga uppgifter inom föreningen, som bland annat A-lagstränare, spelare, ordförande, speaker, B-lagscoach och sekreterare. Numera "bara" styrelseledarmot och tränare för bollskolan.

Populära artiklar