Mats summerar säsongen

Kvalet är nu färdigspelat och Silwing gick segrande ur striden mot Uppsala HK. Ytterligare en säsong i division 1 är säkrad och så här summerar tränare Mats Nyberg kvalet och säsongen.


Säsongens sista match var match i cirka 20 minuter, sedan rann vi ifrån. 10 måls skillnad blev till slut 37-22 och ett tydligt besked om att Silwing var klassen bättre än Uppsala. 24 mål totalt på två matcher går inte att prata bort.

Snacket inför matchen var att se till så att vi skulle göra våra saker rätt och inte fokusera på Uppsala, känslan var att om vi nådde normal nivå så skulle vi vinna och vi ville inte ge dem något gratis. Tyvärr upplevde jag att vi ändå tog lite lätt på det i början och det försvarsspel som var så bra i bortamatchen var som bortblåst. 

Efter en time out så ändrades detta och vi stängde verkligen bakåt vilket också resulterade i kontringar och mål. Våra förberedelser gällande punkt på Olle var också lyckade och vi hade mycket lättare att göra mål och vi gjorde det ifrån alla positioner. Flest gjorde Basse och det var också han som blev vald till matchens lirare. Andra halvlek blev lite avslagen och Uppsala började nog blicka framåt mot nästa kvalmatch där de får möta förloraren av GP och Sollentuna. Där har matchserien gått till en tredje match som avgörs idag (onsdag).

Ska man sammanfatta säsongen så är det verkligen i tre delar, först en turbulent del där Thomas avgick och vi startade med sex förluster vilket givetvis medförde en bottenplacering. Sedan kom en andra fas där vi började vinna matcher ( tex matchen mot RP) och spelade jämnt mot alla lag. Den tredje fasen var efter jul där vi under andra halvan visade att vi är ett lag för övre halvan av serien. Det hela avslutades med en klar kvalseger och en ny division 1-säsong 2015/16. 

Spelarmässigt så har Silwing ett bra material men vi har under säsongen haft otroligt mycket skador och sjukdomar. Detta har medfört att det varit svårt att utveckla lagspelet, något som är avgörande speciellt under jämna matcher. Positivt är att 97:orna successivt tagit för sig mer och mer och många har fått speltid i A-laget vilket är viktigt för framtiden. Nu har laget en välbehövlig vila för att sedan ta nästa steg inför nästa säsong.

Väl mött säsongen 2015/16.

Populära artiklar