Mathias Lagestam lägger skorna på hyllan

Under veckan nåddes vi av ett otroligt tråkigt besked, Mathias har beslutat sig för att lägga skorna på hyllan.


Mathias kom till Silwing inför den gångna säsongen från Borlänge HK som då åkte ur Division 1 Norra. Det var i samband med matchen mot Borlänge som vi fick höra att Mathias var på väg att flytta till Stockholm då han var klar med sina studier i Borlänge och skulle flytta upp till flickvännen i Stockholm.

Mathias öppnade säsongen lite tvekande, men allt eftersom säsongen gått har han mer och mer hittat sin roll. Han växte in i rollen och det blev mer och mer speltid och samtidigt också bättre och bättre prestationer från spelfördelaren som gjorde sina absolut bästa matcher för säsongen i de avslutande omgångarna.

Men långa pendlingar till jobbet i Södertälje och sena träningar har slitit på Mathias som nu känner att han inte riktigt klarar av att satsa fullt på handbollen.

Markus Genestig och Mathias Lagestam på träning tillsammans med Pojkar 04

Markus Genestig och Mathias Lagestam håller träning för Pojkar 04

Trots att han bara varit i Silwing en säsong så har han hunnit göra ett stort avtryck i gruppen.
”Mathias är en fantastisk person och en smart spelare med en bra och positiv inställning till det mesta. Väldigt tråkigt att han väljer att lämna oss, speciellt nu när det känns som att han precis har hittat sitt spel och sin roll på planen.” säger tränare Niklas Palmqvist. Även lagkapten Stefan Älgekrans instämmer:
”Tråkigt att en spelare som både på och utanför planen tillfört en hel del väljer att sluta med handbollen. Han gjorde alltid sitt bästa och krigade även om det var tungt, alltid glad, dock har jag aldrig mött en sur dalkulla… Önskar Matte all lycka på sina framtida äventyr!”

Vi önskar Mathias all lycka framöver och hoppas att han kanske längre fram hittar suget efter handbollen igen och att han då vet att han är mer än mycket välkommen tillbaka till Silwing/Troja!

 

Populära artiklar