HK Silwing/Troja
29:27(17:13)
Sön 30 Nov 15:30
Högdalshallen
RP IF Linköping

HK Silwing/Troja vs RP IF Linköping – 2014/15


Den positiva trenden fortsätter, trots att vi fick spela mot RP utan Olle så lyckades vi ta hem två otroligt viktiga poäng.

Innan vi går vidare in på matchen så vill jag tacka RP:s ledare för ett otroligt sportsligt beteende. Tidigt i matchen när vi var i ledning med något mål så sköt Gustav ett skott från nio meter som klart och tydligt var inne och studsade ut. Domarna såg inte detta och RP kontrade och fick straff. Jag reagerade rätt hårt och RP:s ledare sa också att det var mål. Domarna ändrade sig och istället för straff för RP blev det mål för oss och avkast för dem. Ett skönt bevis på att handbollen präglas av fair play och inte av fusk och filmningar. Tack!!!!

Matchen började bra för vår del och vi var i ledning i början av matchen. Fredrik kom igång direkt framåt och det höll i sig hela matchen. 10 mål av honom på 11 skott och ett par var på viktiga returer eller bollar det var kamp om. Större delen av halvleken var jämn men i slutet gick vi ifrån till en fyramålsledning, bland annat genom att Markus kom in i mål och fick tag på några bollar. Basse och Dominik gjorde ett starkt arbete i mittförsvaret genom hela matchen och Simon styrde spelet framåt, spelade in och satte ett antal viktiga mål.

I och med att Olle skadade sig senast så testade Gustav att spela även om han inte var fullt återställd efter sin skada. Han kunde spela kortare perioder och därigenom kunde vi ändra spel genom att variera genombrottsspel med starkt skytte.

I andra halvlek så åt sig RP närmare och ikapp och inför sista tio var det helt jämnt, den här gången lyckades dock vi gå vinnande ur striden. Marcus tog en straff i ett viktigt läge på slutet och hamnade till slut på en räddningsprocent på 53%, imponerande! Fredrik och Simon fortsatte och leverera matchen igenom och på slutet kom Gustav in igen och gjorde ett antal viktiga mål.

Totalt sett en väldigt stark laginsats och nu ska vi se till att fortsätta trenden, träna bra och göra en bra prestation i årets sista match mot Hallstahammar. Även om vi nu spelar mycket bättre än i början av serien finns det mycket att jobba på, både bakåt och framåt. Ser vi till att ödmjukt fortsätta utveckla vårt spel så är jag övertygad om att 2015 renderar i både bra prestationer och många sköna poäng.

Matchfakta

Målskyttar HK Silwing/Troja
Fredrik Beckman 10, Gustav Nyberg 8, Simon Nyberg 4, Stefan Älgekrans 2, Esteban Olivares 2, Fred Midbeck 2, Axl Roos 1

Utvisningar HK Silwing/Troja
Fredrik Beckman 1, Dominik Dietler 1
Målskyttar RP IF Linköping
Daniel Blomqvist 8(5), David Näsman 6, Erik Nyberg 5, Gabriel Lundkvist 4, Philip Claudius 2, Patrik Tosteberg 1, Markus Carlsson 1

Utvisningar RP IF Linköping
Patrik Tosteberg 1, David Näsman 1, Felix Edén 1
Domare
Robert Svensson och Petri Koponen

Publik
48

Protokoll
Matchprotokoll | Arbetsprotokoll

Ni har utsett

Fredrik Beckman

till Matchens Publikfavorit!