Målvaktsposten säkrad

Vi har tidigare rapporterat om att vi får behålla Stefan Älgekrans och Simon Nyberg även kommande säsong. Näst på tur är målvakterna.


Under den gångna säsongen har det varit två målvakter som delat på ansvaret, Markus Genestig och Albin Friedrichsen.

Markus kom till Silwing säsongen 2014/15 och blev då andravalet bakom Roger Fredriksson i målet men fick i år axla rollen som förstemålvakt efter det att Roger valt att trappa ner i BK Sparta. Markus har under säsongen visat vilken bra målvakt han är och med sin storlek och räckvidd har han denna säsong varit uppe i en räddningsprocent på nästan 50% vissa matcher.

Markus själv tycker dock att hans egen säsong varit lite upp och ner:

Markus Genestig säsongen 2015/16

Markus Genestig säsongen 2015/16

– ”Min egen säsong har varit oerhört blandad, några fina prestationer och andra som mer gav reflektioner. Inför nästa säsong hoppas jag för min egen del förbättra detaljer i mitt spel och agera mer homogent över  säsongen, samt vinna procentkampen över Johan och Älgen på alla träningar.”

Och när vi frågar honom om varför han valt fortsatt spel i Silwing/Troja är svaret inte helt oväntat även här sammanhållningen i gruppen tillsammans med mycket handbollskunnande hos spelare och ledare. Han tillägger också:

– ”Den viktigaste delen är att handboll är så pass roligt att man anser det värt att lägga större delen av sin arbetsfria tid på den. Silwing/Trojas herrlag har oerhört roligt ihop!”

David Olanders råkade ut för en hjärnskakning redan på försäsongen efter ett skott i huvudet under en match och det stod klart att han inte skulle komma tillbaka på ett tag valde man att lyfta upp Albin från Huddinge och han fyllde den platsen med bravur och jobbade sig in i A-truppen, och under större delen av säsongen delade Markus och Albin på målvaktssysslan. Han har haft en väldigt fin utveckling under säsongen och också gjort ett bra jobb i Huddinge, både i division 2 och i JSM, och visat att han har mycket potential. Förhoppningsvis fortsätter han utvecklas i samma takt även under nästa säsong!

Albin Friedrichsen säsongen 2015/16

Albin Friedrichsen säsongen 2015/16

Både kul och viktigt att vi redan nu vet att vi har en stabil grund att stå på även på målvaktssidan inför nästa säsong.

Det är även klart att dessa två kommer att få konkurrens av två av våra unga målvakter, Erik Lindfors och Antonio Tällberg Ilestad (Båda födda 1999). De båda kommer att förstärka truppen på målvaktssidan och kommer i allra högsta grad att vara med och konkurrera om platserna under den kommande säsongen.

Återigen väldigt kul att så tidigt på säsongen kunna säkerställa en så viktig position och nu kan vi även där ta det lugnt och fokusera framåt!

Fortsätt att hålla utkik på hemsidan för ytterligare ”förlängningar” inom kort.

 

Populära artiklar