Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Liten dagbok från Silwings träningsläger

Liten dagbok från Silwings träningsläger

Helgen 16:e till 18:e september åkte hela föreningen på gemensamt träningsläger till Katrineholm. ”Vestis” fick sedan i uppgift att försöka summera helgen från sitt perspektiv.


Spelare och ledare samlades vid Högdalshallen fredagen den 16:e september för avfärd mot Katrineholm och gemensamt träningsläger. Det är mäktigt att komma till Högdalen och se 3 stora bussar som står och väntar på passagerare. Föräldrar som står med barnens packning och sedan glädjen hos alla.

Själv hade jag förmånen att vara gästtränare till Silwings duktiga P02. I den bussen jag satt var det P04, P02 och F01. Märks att jag börjar bli gammal och det är nya tider nu: Alla barn sitter stilla i bussen, säkerhetsbälte på, och håller på med sina telefoner. I princip inget spring i bussen och det är mycket bra. Mycket skratt ändå då man visst kan göra mycket mer med dessa telefoner? Jag frågade en spelare i P06 om han ringt hem till sina föräldrar ännu?
”Nej, jag har inte lärt mig ringa på den ännu…”

klassrum katrineholm 2016

Liggunderlag? Inte 2016…

Bussresan gick oerhört smidigt och fort. Vid framkomsten blev vi tilldelade klassrum. Varje lag fick ett eget rum. Helt perfekt. Även här var jag offside. I princip alla hade luftmadrass som var som en Hästens-säng, och där kom jag med liggunderlag!

Skolan levererade middag som bestod av lasagne. Helt perfekt mat för hungriga ungdomar. Efter middag blev det fria aktiviteter och sedan läggdags vid 22:30 (för P02 i alla fall). Kan inte säga att jag sov skönt precis.

Dag 2

Väckning 07:15 och frukost. Det hade varit skitkallt i klassrummet under natten så det var lite frusna barn som kom till frukosten. Alla tinade dock upp och det började komma fram lite leenden och skratt. Sedan dags för första träningspasset. Mycket boll, passningar, skott och lite man/man. Som jag sa till P02: Träning som jag själv tycker är rolig.

Allt var perfekt. Jag hade köpt tvättlinor som vi satte upp i omklädningsrummet efter träningen. Dusch och hänga upp handdukar, strumpor och dylikt på tork. Sedan lunch. Spaghetti och köttfärssås. Återigen perfekt!

Ser att barnen börjar umgås över gränserna, precis som det ska vara! Är oerhört nöjd med allt hittills!

Dags för träningspass nummer 2. Lite mer tempoträning, ”Limpan” hade sagt ”har du lite frikastvarianter så kör dem”. Vi gick igenom 3-4 stycken och fick bra respons. Sedan var det dags för middag, potatisgratäng och kyckling.

Kvällens aktiviteter var planerade enligt följande: Jag själv hade hand om ledarträffen och A-laget tog hand om alla ungdomar. Det blev lek i en bäcksvart kväll men som jag förstod det oerhört lyckat. Tack seniorer!!!

På ledarträffen så gjorde vi en utvärdering av lägret så här långt (t.ex. gemensamma regler för godis), diskuterade föreningspolicy och etik och moral (stor punkt). Även lite träningslära kom upp. Hur förhåller vi oss till styrketräning för ungdomar? Sedan kom vi överens om att under hösten ha en temakväll igen och då blir ämnet målvaktsträning.

Sedan läggdags 22:30.

Dag 3 (sista dagen)

Yoga Katrineholm 2016

På söndag morgon blev det gemensamt Yoga-pass för alla 137 deltagare.

Som vanligt otroligt kallt i rummet på natten men nu sov vi i tröjor. Först frukost och sedan ett gemensamt yoga-pass för hela föreningen under ledning av Sofia. Väldigt mäktigt att se alla från P06 ända upp till A-laget träna tillsammans. Blev väldigt uppskattat!

Sedan direkt till ett handbollspass. Inte så tufft då vi skulle spela mot IFK Nyköpings 01:or efter lunch. Flera lag hade bokat in träningsmatcher efter lunchen och på P02’s match var det många som satt på läktaren. Själva tittade vi på A-lagets match mot Katrineholm efteråt. Vi förlorade vår match men det var ointressant, det blev mycket speltid för alla.

Sedan städa rum och avfärd hem mot Stockholm igen.

Avslutningsvis:

Helgen blev oerhört lyckad. Perfekt anordnad av ”lägergruppen” Åsa, Anna-Maria och ”Palmen”. Maten väldigt bra och det är helt otroligt att komma till en anläggning där 4 lag kan träna samtidigt på egna planer. Vad händer Stockholm?

Hoppas verkligen att vi kan fortsätta med denna aktivitet!

/Vestis

 

Rolf Vestberg
Vissa kallar Rolf ”Vestis” Vestberg för Mr. Silwing och det är med all rätt kan man tycka då han varit inblandad i föreningen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Vestis har under årens lopp tagit sig an många viktiga uppgifter inom föreningen, som bland annat A-lagstränare, spelare, ordförande, speaker, B-lagscoach och sekreterare. Numera "bara" styrelseledarmot och tränare för bollskolan.

Populära artiklar