Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Lite nyheter från herrlaget

Lite nyheter från herrlaget

En ny säsong närmar sig för herrarna och truppen börjar sätta sig, DM har börjat och kanske har många frågor kring laget fått sina svar redan nu. Vi pratar med herrlagets tränare Niklas Palmqvist och försöker summera lite av vad som har hänt under sommaren.


Efter föregående säsong valde Silwing och Huddinge att säga upp det samarbetsavtal man haft, och i och med det så tappade man ett antal spelare som förra säsongen matchades relativt flitigt i Division 1 då de valde spel med Huddinge HK i Division 2 till denna säsong.

Max Broman säsongen 2015/16

Max Broman säsongen 2015/16

Vidare tappade man också Lukas Herwig till Tyresö Handboll,  Max Broman till IFK Skövde och Mathias Lagestam som valde att lägga skorna på hyllan för tillfället. Allt som allt 6 spelare som alla drog sitt strå till stacken förra säsongen och som vi tackar för deras tid i Silwing/Troja och önskar all lycka framöver i karriären.

I övrigt var stommen kvar från 2015/16 och vi hade en ny årgång (P99) som skulle fylla på underifrån. Även här valde flera spelare att efter fjärdeplatsen i USM se sig om efter nya klubbadresser då flertalet stockholmsföreningar stod och knackade på dörren.

Efter detta gjorde man en spelarinventering och kom fram till att den bästa vägen att gå vara att göra en gemensam träningstrupp som sedan ska matchas dels i Division 1 på seniornivå samt i juniorserien. Då P99’s båda så framgångsrika tränare Stefan Backlund och Morgan Gransten valde att tacka för sig har man också förstärkt på ledarsidan där Danny Cohen går in både som assisterande tränare till Niklas Palmqvist i A-laget och som huvudcoach för juniorlaget. Danny har många år som spelare i Silwing i bagaget och spelar numera med BK Sparta i division 3.

Danny själv är väldigt sugen på att dra igång säsongen och känner sig redo att ta sig an utmaningen.

Danny Cohen

Danny Cohen

”Det blir en extremt rolig utmaning som jag länge tänkt testa på. Nu fick jag chansen genom Silwing och Niklas vilket jag är väldigt tacksam över och samtidigt taggad på att ta mig an. Den största utmaningen kommer att vara att komma in i ett redan väl sammansvetsat team som vunnit det mesta tillsammans och visa dem nya vägar att tänka, samt vara ett bollplank och ge energi! Lika svårt som det  är fantastisk!” säger Danny.

Exakt hur Dannys roll kommer att se ut är ännu inte helt satt, men som han själv beskriver det så är han ”en ny ledare med ny energi” och vad gäller samarbetet med Niklas är han inte orolig då de båda känner varandra väl sedan ungdomsåren i Silwing och nu senast från BK Sparta.

”För tillfället lär jag känna klubben från grunden och i dess inre delar och jag ser verkligen fram emot ett spännande år!”. Det gör såklart vi också och hälsar Danny varmt välkommen till organisationen!

På spelarfronten har man, utöver de tre spelare som valde att flytta över från Huddinge till Silwing efter förra säsongen, än så länge gjort klart med 2 nya spelare: Ivan Wrede och Adam Fogelberg. Även en ”nygammal” spelare, Birk Karlsson, har valt att spela med Silwing kommande säsong och följer alltså Simon, Fabian och Johan från Huddinge till Silwing.

Ivan kommer närmast från Hammarby IF HF, är född 1996 och en spelare som de som följt division 1 sett många gånger genom åren. En spelskicklig niometare med ett lurigt skott och kvicka fötter. Han har också, trots sin ålder, väldigt mycket erfarenheter och rutin att tillföra truppen.
Adam är vänsterkant och kommer närmast från IK Bolton. Han är född 1999 och kommer att förstärka juniorlaget samt vara med och kriga om en plats i A-truppen bakom ”Älgen”. Adam är också väldigt bekant med flera i juniortruppen då han precis som många andra av Silwings 99:or går handbollsprofilen på Stockholms Idrottsgymnasium.

Med snart bara 2 veckor kvar till seriepremiären mot Hallstahammar ser det nu ut som att truppen börjar sätta sig och i helgen åker man på träningsläger till Katrineholm.
”Vi har nu fått 3 stycken DM-matcher i benen med lite blandade resultat, men många har fått visa upp sig och visat vad de går för. Vi har nu 1 match kvar i DM och minst 1 träningsmatch till innan det är dags för seriestart så nu gäller det att alla är på tårna och visar att man vill vara med och slåss om platserna. Konkurrensen är tuff i år och kanske kan vi få in ytterligare någon spelare innan allt är klart, framförallt skulle vi behöva något vänsterhänt alternativ till men de spelarna växer som alla vet inte på träd, inte i Stockholm åtminstone…” säger Niklas. ”Vi har haft bra förberedelser så här långt även om jag tycker att de flesta behöver höja sig något snäpp till, både spelmässigt och fysiskt, om vi ska kunna nå våra mål. Den här serien är så pass jämn att det skiljer väldigt lite mellan att få kvala till Allsvenskan eller att få kvala för att hålla sig kvar, och då kan det där extra gympasset i veckan eller en extra titt i videoarkivet för att förbereda sig för match vara det som är avgörande.”

Vad gäller juniorerna så tränar som sagt alla juniorer tillsammans med herrlaget och flera av dem har redan fått chansen att testa på seniorspel under DM och har gjort det mycket bra. Både Jakob Ewaldsson och Oscar Gransten har tagit på sig stora roller och visat att de både är målfarliga och klarar det bakåt och de blir absolut att räkna med. Även målvakten Erik Lindfors har gjort ett bra jobb tillsammans med de båda kantspelarna Fredrik Forsberg och Adam Fogelberg och mittsexan William Eliasson. Där bakom finns även fler juniorer som kommer att vara med och slåss om platserna men som ännu inte fått chansen att visa upp sig på grund av skador och sjukdomar vilket bådar gott för bredden i truppen.

Med flera nya ansikten i laget och flera egna talanger som flyttats upp så ser det onekligen ut att bli en intressant säsong för herrarna som alltså inleder division 1 norra mot Hallstahammar på bortaplan den 2:a oktober. Hallstahammar som gick upp från division 2 till den här säsongen har även de några intressanta nyförvärv och har under försäsongen tippats ganska högt upp i tabellen av flertalet ”twitter-tyckare”. Det är alltid bra liv i Nibblehallen så någon lätt premiäruppgift kommer det nog inte att bli:
”Alla poäng kommer att vara jätteviktiga även i år. 2 poäng i Hallstahammar skulle vara en perfekt start men ingenting vi kommer att få gratis utan det gäller att vi kommer förberedda och villiga att kriga ända till slutsignalen.”

 

Populära artiklar