Lägeskoll med Esteban Olivares

Vårsäsongen har kört igång och med 2 segrar på 4 matcher så har starten sett bra ut för herrarna. På söndag är det återigen dags för hemmamatch i Högdalshallen är det nu dags att ta emot HK GP. Vi har passat på att stämma av läget i truppen.


Efter 4p av 8 möjliga, och två ”bra” förluster mot RP och Country, efter jul går Silwing nu in i en väldigt viktig period där man kommer att ställas mot flera av de närmaste konkurrenterna i en strid ström. Det finns mycket positivt att se till efter de senaste matcherna:

  • Nyförvärvet David Matsson ser ut att ha kommit bra in i truppen och verkar bli ett nyttigt tillskott.
  • Älgen” verkar ha hittat formen igen och senast mot SIF blev det 10 mål totalt från kantspelarna.
  • Basse” gjorde kanske sin bästa match för i år och stod för 7 mål på 8 avslut varav 4 under de första 7 (!!!) minuterna.

Vi passade på att stämma av läget med en av, enligt oss, vårens hetaste spelare så här långt, Esteban Olivares.


Esteban Olivares säsongen 2014/15

Esteban Olivares säsongen 2014/15

Hej Basse! Hur är läget i laget just nu?
Tjena! Det ser mycket stabilare ut nu än tidigare.

Är alla friska och hela? Du själv har varit lite sjuk under veckan, kan du spela i helgen?
Det har varit en del spelare borta på grund av diverse anledningar och jag har varit lite små förkyld men ska träna idag. Om jag blir uttagen är jag med till 110%.

Du själv har sett het ut efter jul och senast mot SIF så blev du bäste målskytt. Hur känns ditt eget spel?
Nja, het och het… Mycket beror på att vi har hittat ett spel som gör oss farliga över hela banan. Personligen känns det rätt okej. Spelar med ett trasigt knä för tillfället, så lite extra fart har jag nog kvar att ge. Senast mot SIF hade vi riktigt bra samarbete matchen igenom. Få misstag och effektiva.

Du har nu, återigen, fått ta lite plats som M6. Hur känner du inför det?
Haha, japp… Det känns bra! Det är bara att ge 110% på den position man blir tilldelad.

Tycker du att det är en position som passar dig?
Ja definitivt! Det är roligt att stöka till!

Det verkar också som att ni har fått lite bättre ordning på försvaret nu när både ”Dulle” och Olle finns där i mitten, tycker du att det är någon skillnad eller fördel att spela med dem?
Jo, jag har ju spelat med Olle och ”Dulle” som 3:or under tidigare säsonger, det handlar bara om kommunikation. Sedan behöver ”valparna” [juniorerna, reds.anm.] bli lite mer aggressiva bara.

På söndag möter ni GP hemma, ett lag som ni slog borta med 2 mål. Vad kan du berätta om det föregående mötet och hur ser du på helgens match?
Personligen så tycker jag att vi borde ha vunnit med 7-8 bollar. Tyvärr tappade vi fokus och lät det bli mer spännande än vad det var. De kör på några få mönster. Det gäller för oss att spela som vi gjorde mot SIF. Aggressivt försvarspel och effektivt framåt.

Ni går nu in i en väldigt viktig period där ni närmast möter (förutom GP) Bolton, Enköping, Borlänge och Mantorp varav ni inte lyckades ta poäng av någon av dessa i de första mötena. Hur ska ni se till att vinna dessa nyckelmatcher i returerna och ta er upp från kvalplatsen?
Vi ska fortsätta spela som vi gjort efter jul. Finns inget annat.

Slutligen, vem tycker du att publiken ska hålla ett extra öga på på söndag?
Mig! 😉

Tack för pratstunden och lycka till på söndag!


Matchen mot HK GP spelas på söndag 8/2 klockan 15:30 i Högdalshallen. Läs mer »

 

Populära artiklar