Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Kvalspel till Allsvenskan väntar för herrarna

Kvalspel till Allsvenskan väntar för herrarna

Efter förra helgens matcher står det alltså klart att herrlaget är klara för kval till Allsvenskan!


Efter en lite knackig inledning på säsongen började saker och ting att falla på plats för herrarna. Man började hitta rätt i försvaret och man blev mer och mer samspelta och efter att ha legat och försökt undvika negativt kval under första halvan av säsongen så kunde man helt plötsligt att börja titta uppåt under de sista omgångarna.

HK Eskil var länge i förarsätet och hade greppet om tredjeplatsen och tillika den andra och sista kvalplatsen men efter några oväntade poängtapp från Eskils sida och stabilt spel från Silwings sida så åt man sakta ikapp försprånget. Och efter en mycket stark insats på bortaplan mot serietvåan Mantorp, med en väldigt urholkad trupp på grund av krock med JSM, låg man helt plötsligt på samma poäng som Eskil inför den sista omgången där Silwing stod mot Hallstahammar i Högdalshallen samtidigt som Eskil stod inför ovan nämnda Mantorp hemma i Skjulstahallen.

Och avslutningen blev rafflande, samtidigt som Silwing aldrig kunde koppla något riktigt grepp om Hallstahammar så hängde också HK Eskil på Mantorp, men efter 60 minuter spelade stod det ändå klart att Silwing vunnit sin match med 29-26 och Eskil förlorade sin med 30-32 vilket innebar en tredjeplats och kval till Allsvenskan!

Silwing visade bäst form under våren av de tre lag som slogs om den sista kvalplatsen.

 

”Man får inte glömma att det var många nya spelare som skulle spelas ihop, dessutom många unga spelare som gjorde sina första seniormatcher någonsin. Det vore konstigt om allt hade fungerat direkt. Ju längre säsongen gick så började spelarna hitta sina roller och vi lyckades tillsammans också hitta ett spel som passade oss.” säger tränare Niklas Palmqvist.

Nu ställs man först mot tvåan i Division 1 Södra, Vinslövs HK, i så kallad ”Semi-Off” där det är bäst av två matcher som gäller. Man möts först hemma i Högdalshallen lördagen den 8/4 och sedan blir det retur i Vinslöv på annandag påsk (17/4). Man räknar sedan ihop målen från de två matcherna och utser utifrån det en vinnare. Det vill säga att om man vinner den första matchen med 10 mål och förlorar den andra matchen med 7 mål så har man vunnit totalt med 3 mål. Skulle det vara oavgjort efter 120 minuter kommer match nummer två att gå till förlängning och eventuellt s.k. Shoot-Out.

Vi kommer att erbjuda de supportrar som vill att åka med spelarbussen ner till Vinslöv för att stötta spelarna på plats, dock kommer det endast att finnas ett begränsat antal platser. Mer information kommer inom kort.

Vinnaren i detta möte ställs sedan mot 12:an i Allsvenskan vilket till slut blev IFK Tumba HK efter en mycket rafflande sista omgång även där. Denna matchserie spelas i bäst av 3 matcher, här spelar inte målen någon roll utan endast vunna matcher.

Kanske kan vi alltså få se ett stockholmsderby avgöra vilket lag som spelar i Allsvenskan säsongen 2017/18!

Seger mot Hallstahammar säsongen 2017/17 och klara för kval till Allsvenskan

Seger-selfie efter matchen mot Hallstahammar.

En av de tongivande spelarna under säsongen har varit Ivan Wrede som kom till klubben inför den här säsongen men redan har blivit en publikfavorit i Högdalshallen. Om Vinslöv vet han inte så mycket:

”Jag vet inte så mycket om dem. Men av det jag sett så känns det som ett svårläst lag med bra spelare på alla positioner. Jag tror att det kommer bli en väldigt bra handbollsmatch med mycket vilja.”

Det blev 123 mål av Ivan på 22 matcher vilket till slut resulterade i en 5:e plats i skytteligan i Division 1 Norra, något han är nöjd med.

”Jag ser nätet inte målvakten. Skämt åsido så har jag alltid gjort relativt mycket mål, men den här säsongen sticker nog ut lite. Jag tror att det är för att vi har många spelare som drar på sig mycket uppmärksamhet vilket gjort att jag inte har lika stor bevakning som tidigare säsonger.”

Trots en diger målproduktion från Ivan’s sida så är det ändå försvarsspelet som han anser har varit nyckeln till varför det gått så bra för laget under våren:

”Det korta svaret är att vi helt enkelt hatar att förlora mer än de andra lagen. Men om vi ska vara mer djupgående så har det försvarsspelet vi implementerade efter de inledande omgångarna varit helt avgörande. Man kan säga att vi var smått värdelösa på egen planhalva innan vi bytte modell och blev mer aggressiva.”

Just försvarsspelet har som sagt varit en viktig faktor, och tittar man på tabellen så är det endast de två topplagen, HK Country och Mantorps IF, och ovan nämnda HK Eskil som släppt in färre mål än Silwing i år.

”Jag tror att det var inför det första mötet med Tumba som vi valde att testa något nytt bakåt. Det hade inte stämt alls innan och vi kände att vi behövde förändra någonting och det klickade direkt. Det här försvarsspelet passar ju också både Simon och Jakob perfekt, och när vi sedan också flyttade upp ”Älgen” som tvåa istället för etta så höjde vi aggressiviteten ett snäpp till. Efter det blev det som ett helt annat lag.” säger Niklas Palmqvist.

Nu vill vi såklart att vi ska fylla Högdalshallen i den inledande matchen mot Vinslöv och vi hoppas såklart att ALLA tar sig dit, och på frågan om varför så har Ivan svaret även där:

”Framförallt för att få se en handbollsmatch med mycket känslor och förhoppningsvis en bra kvalité för jag kan lova att vi kommer ge allt för att drömmen ska leva lite till.”

Den inledande matchen kommer att spelas klockan 16:45 på lördagen den 8:e april i Högdalshallen. Se till att vara i tid – vi hoppas på en smockfull hall!

 

Populära artiklar