Kaptenskollen med Stefan Älgekrans

Division 1 Norra är nu i full gång och 5 omgångar har spelats. En tongivande spelare så här långt har varit Stefan Älgekrans som förutom målproduktionen är en viktig hörnsten i laget i sin roll som lagkapten och pådrivare.


Ni startade säsongen bra med två segrar, men därefter har det blivit tre förluster varav senast endast med 1 boll mot HK Eskil. Hur var den matchen?
– Höga berg och djupa dalar. Vi hade inte riktigt flytet med oss den matchen men vi visar att vi verkligen är villiga att kriga för varandra.

Du själv blev utsedd till matchens lirare mot HK Eskil och målskyttet verkar ha lossnat lite för dig den här säsongen. Vad tycker du själv om ditt eget spel och vad tror du är den främsta anledningen till din egen goda form?
– Framåt har det gått bra, bakåt har jag en del att jobba på. Anledningen är väl att jag måste ta mer ansvar i år det kanske är en anledning till att det gått bra.

På söndag väntar en viktig match mot nästjumbon HF SIF, hur ser läget ut i laget inför matchen?
– Det ser bra ut! Vi är hungriga och grabbarna vet vad som krävs för att fixa 2 pinnar.

Efter 5 omgångar leder Mantorp Division 1 Norra på samma poäng som RP och i botten av tabellen ligger SIF och Cliff på 0 poäng var. Ni själva ligger för tillfället på en 8:e plats med 4 poäng. Är det något lag som du tycker överraskat så här långt, positivt eller negativt, och hur ser du på er egen insats såhär långt?
– Förutom att vi ligger lite långt ner så är tabellen exakt så som jag tippa den vid det här läget av säsongen.

Varför tycker du att publiken ska ta sig ner till Högdalshallen på söndag och vem tycker du att de ska hålla ett extra öga på?
– Kom ner till Högdalen! Ta en Java och kolla lite boll, så lovar jag att bjuda på nåt speciellt ?

 


Populära artiklar