Kaptenskollen med Stefan Älgekrans

Det har varit ett längre upphåll i Division 1 Norra och inför nystarten av serien stämmer vi av läget med herrarnas lagkapten Stefan Älgekrans.


Nu har lite mer än halva säsongen gått och serien har börjat sätta sig. Ni avslutade höstsäsongen med en stark hemmaseger mot Mantorp efter att veckan innan förlorat stort borta mot samma Mantorp. Vad var det som gjorde att ni kunde vända en storförlust till storseger?
– Inställningen, bakåt gick det väldigt bra för vi hade rätt inställning och när det funkar bakåt så går anfallsspelet automatiskt bra.

Det har varit ett relativt långt uppehåll i serien (16:e december till 17:e januari), hur har ni hållt igång under den perioden och hur känns truppen och din egen form inför seriestarten?
– Vi har kört en hel del olika varianter från spinning till Crossfit vilket är kul att testa lite annat än bara löpning och gym. Man har fått vila en del så suget att lira boll är verkligen på topp! Småglinen tog sig till steg 4 i JSM så de kommer ju alla med positiv energi vilket smittar av sig.

Stefan Älgekrans säsongen 2015/16

Stefan Älgekrans säsongen 2015/16

Ni har ju en trupp bestående av många spelare födda 1997 som nu har fått bekänna färg under en halv säsong i division 1. Har de levt upp till dina förväntningar?
– Det tycker jag verkligen! De har mycket kvar att lära men det känns som om de tagit ett stort steg från förra året, framtiden ser ljus ut.

Vem av dem tycker du har imponerat/överraskat mest under den första halvan av serien?
– Lukas försvarsspel har verkligen imponerat samt att även Max har varit ett viktigt tillskott i försvarspelet. Simon är alltid bra, men det är ingen överraskning.

Vem tror/hoppas du kommer att ta störst kliv under den kommande halvan?
– Jag tror på ”Lill’ noodle” [Edward Söderstam, reds. anm.] som bara blir bättre o bättre. 

På söndag startar alltå serien igen för er del och ni spelar vad som förmodligen är säsongens svåraste match, RP på bortaplan. Hemma blev det förlust med 28-34 efter en väl genomförd match som länge var jämn. Vad ska ni göra för att kunna förbättra de siffrorna?
– Vi är alltid bra borta mot RP, de får se upp.

Tack för det Stefan, och lycka till i fortsättningen!

 


Populära artiklar