Kan man slå sig själv?

Nu lägger vi den gångna säsongen åt sidan för att blicka framåt, men innan vi gör det vill jag blicka lite bakåt. Vi har nämligen haft en helt otrolig säsong, från att vara nedflyttningstippade och förlusttippade av flera runt omkring i landet har vi stått upp i stormen.


Under ledning av Niklas Palmqvist har HK Silwing/Trojas herrlag inte bara vunnit fler matcher än vad vi förlorat, inte bara vunnit alla matcher i Stockholm, inte bara haft en av seriens målgiftigaste spelare i Ivan Wrede utan även tagit oss till allsvenskt kval. Vi slog oss själva, dvs vi övervann vår egen misstro och bevisade att man kan slå sig själv, eller åtminstone överträffa sina egna förväntningar.

Framgången var kanske inte given, men om man ser till den noggranna planering som Niklas gjort, vecka för vecka förstår man att något stort var på gång. Med passion och känsla har Niklas och Danny Cohen plockat ihop rätt spelare vid rätt tillfälle och då blir det ganska självklart hur det går. Hade det inte varit för alla duktiga och vilt kämpande övriga lag i serien hade vi vunnit ganska enkelt, men division 1 norra är en bra serie med bra lag, som dessutom är trevliga att möta. Hanbollsfamiljen i norrettan är fantastisk.

Inför kommande säsong sker en förändring. Niklas Palmqvist och Danny Cohen har valt att sluta som tränare. Vi i HK Silwing/Troja är oerhört glada, stolta och tacksamma för de år som Niklas och Danny har tränat och coachat laget. Stort tack! Styrelsen arbetar just nu med att få fram en ny tränare för herrlaget och vi kommer att presentera den personen inom kort. Håll utkik på våra kanaler.

Vi hoppas (och tror på) att både Niklas och Danny kommer att vara aktiva på något sätt i föreningen även framöver.

Tack alla underbara Silwingspelare. Tack alla härliga supportrar på läktarna. Tack Göran Härngren för ditt arbete med vårt sekretariat och tack alla andra som varit aktiva i arbetet med att få allt kring matcherna att fungera. Jag tänker då främst på Bo Hagberg, Peter Nyberg, ”Vestis”, Michael Hylander, men även alla andra som dragit sitt strå till stacken.
Fast framförallt tack Niklas och Danny för ert gedigna arbete med vår bästa säsong i modern tid!

/ Ulf Borén

 

Populära artiklar