Julavslutning med bollskolan

I lördags så hade Bollskolan avslut på höstsäsongen, men innan vi tar och ”refererar” träningen som blev oerhört lyckad skall jag sammanfatta hösten som varit.


Vi startade upp bollskolan i början av september och fortfarande enbart genom att annonsera via hemsidan samt att kontakta de som var med föregående säsong. Mycket positivt var också att Daniel Gustafson valt att flytta hem till Stockholm och därigenom blev vi nu 2 st ledare. Daniel har ju sin dotter Nowa på 2 1/2 år så vissa träningar så kan han inte men det har blivit väldigt bra ändå. Nowa har varit med på träningarna och hon ”äger” verkligen Bandhagshallen när hon är där. Roligt att se små barn tycka om de kollektiva stämningen och allt ljud som är i en handbollshall.

Under hösten har det tillkommit både flickor och pojkar, vissa har fastnat för handbollen och vissa har varit med några gånger men sedan slutat av olika anledningar. Precis som det skall vara. Det som dock har präglat hela hösten är den otroliga stämning vi haft både på planen och vid sidan om. Jag har skrivit om det tidigare men det är nästan lika roligt att träffa föräldrarna som att träffa barnen på lördagsmorgonen. Jag får kanske mer roliga kommentarerar från barnen men väldigt mycket skratt från föräldrarna.

Vi har även spelat matcher under hösten och det har fungerat mycket bra. Har i tidigare krönika skrivit om min åsikt om man/man i denna ålder så det tar jag inte upp här. I vart fall så har det varit bra stämning i laget och mellan lagen vi mött. Bra domare och föräldrar som hejat på sina barn och inget mer (inget skäll på domare och barn).

Fantastiskt roligt med Bollskolan är ju att det är så många f.d spelare som kommer ned med sina barn till träningen. Det är som att gå tillbaka 20 år i tiden och se när de själva var i början av karriären. Vissa har jag ju även haft förmånen att träna själv och nu tränar jag deras barn. Det gör mig ung i sinnet och fruktansvärt glad.

I lördags hade vi gemensam träning med barn och föräldrar och då menar jag träning. Föräldrar fick vara med ett pass som deras barn har varje lördag och känna på övningarna. Vi tränade allt från stegisättningar, kullagerfint, omvänd stegisättningar till kontringar och passningsövningar. Otroligt roligt att ta fram Amanda 5 år så hon får visa föräldrarna hur man gör en kullagerfint. Många leenden där.

Vi delade även upp oss så föräldrarna fick vara med sitt barn när vi gjorde teknikövningarna, tror barnen verkligen uppskattade detta. Blev faktiskt lite kamp mellan förälder och barn. Där stärkte vi nog självförtroendet hos barnen väldigt mycket. Sedan avslutade vi träningen med ”match” mellan föräldrar och barn. Alla på plan samtidigt, barnen med matchtröjor så det blev allvar. Ca 15 barn och 15 föräldrar samtidigt och vi började med 2 bollar. Blev bra tempo och kul att se föräldrarna kämpa så de blev röda i ansiktet. Sedan 3 bollar och ännu högre tempo. Oj vad roligt det var att stå vid sidan om och slänga en och annan kommentar.

Avslutade träningen med lagbilder och sedan tog vi julledigt. Vi startr om Bollskolan första lördagen efter det att skolan börjar och jag ser fram emot en grym vår.

God jul och gott nytt år önskar ”Vestis” och Daniel.

Populära artiklar