Intervju: Simon Karlsson

För att ni ska få veta lite mer om vem han är har vi tagit ett kort snack med nyförvärvet från Strömnäs.


Hej Simon och välkommen till Silwing/Troja!
Tackar!

Kan du försöka berätta för de som inte vet, vem är Simon Karlsson?
27-årig Pitebo som pluggar juristlinjen och älskar att lira handboll, kort och gott.

Hur har din handbollskarriär sett ut fram till nu?
Jag har spelat för moderföreningen Öjebyn tills jag hamnade i Boden för militärtjänstgöring och spelade då med Hornskroken i div 1. Därefter återvände jag till Öjebyn där så småningom Tumbas ”gubblag” fick upp ögonen för mig. Flyttade ner till Tumba och lirade där en säsong. Tog sedan ett uppehåll från handbollen och reste runt i Australien och Asien i 7 månader. Men saknaden efter sporten blev för stor och började då med Strömnäs.

Du har i några säsonger valt att pendla mellan Piteå, där du spelat med Strömnäs GIF, och Stockholm där du bor och studerar. Hur kommer det sig att man gör ett sådant val?
Precis, det krävs nog en norrlännings tålamod. Blev antagen till juristlinjen på vårintaget när vi spelade i div 2 med Strömnäs. Valde då att avsluta säsongen med Strömnäs, vilket slutade med 15 raka segrar och avancemang till div 1. Trots att jag nu bodde nere i Stockholm valde jag att fortsätta ytterligare en säsong med Strömnäs dels p.g.a. att jag hade otroligt kul med grabbarna i Strömnäs samt p.g.a. avancemanget.

Du hade en väldigt bra säsong förra säsongen där du lyckades göra hela 164 mål på 22 matcher (7,5 mål/match) i seriens (enligt tabellen) sämsta lag, vad var det som gjorde att målskyttet fungerade så bra för dig?
Jag fick ta ett stort offensivt ansvar i Strömnäs och hade kanske seriens största patronbälte(?), då brukar det trilla in några bollar. Men jag har alltid gjort mycket mål, vann även skytteliga året innan i div 2.

På vilket sätt gör du helst mål?
Jag gillar snabba omställningar från försvar till anfall. Drömmen är att komma med hög fart i andra/tredje fas och utmana. Sedan får det se ut lite hur som helst, bara det blir mål.

Vad vi har förstått var det en hel del stockholmsklubbar som kontaktade dig efter föregående säsong, hur kommer det sig att du valde just Silwing?
Det har alltid varit trevliga matcher mot Silwing och föreningen har verkligen gjort ett bra intryck på mig. Dessutom har jag nog aldrig(?) lyckats skjuta över ”Glimman”, varför jag tänker att det kanske är bäst att spela i samma lag då istället.

Vilka är dina styrkor på planen och vad tror du att du kommer att tillföra laget?
Gillar att springa handboll och har ett ganska bra skott. Hoppas kunna bjuda på lite trollkonster både på och vid sidan av planen.

Jag vet att du inte har hunnit träna med truppen än, men vad är dina tankar om årets A-lagstrupp och vad har ni för chanser i årets div 1?
Det är lite nya lag i serien till denna säsong som jag inte har någon som helst koll på. Men min inställning är att vi ska kunna kriga i toppen av tabellen, minst kval.

Hur skulle du tippa att topp 3 i serien ser ut i slutet av säsongen?
Silwing, Tyresö och kanske nått lag från allsvenskan.

Är Högdalshallen division 1”s sämsta hall?
Det kommer vara div 1”s bästa!!

Vad ser du fram emot just nu?
Just nu längtar jag efter nya batterier till MC:n, sommaren är kort.

Tack för pratstunden Simon och vi ser fram emot dina trollkonster i höst! 

 


Populära artiklar