Intervju: Dominik Dietler

Övergången har varit klar ett tag nu och här kommer äntligen nästa presentation av ett av årets nyförvärv.


Dominik Dietler är en intressant spelare med ett starkt skytte och stora defensiva kvaliteer. Han har hittills i år gjort två framträdanden i BK Sparta där han stått för mycket fina prestationer och är en spelare som vi nog mycket snart får se i A-truppen.

Nedan följer en kort intervju med Dominik.

Hej Dominik och välkommen till Sverige och HK Silwing/Troja!
Tack, det känns bra att komma till Sverige och spel i HK Silwing/Troja.

Vad har du för handbollsbakgrund?
Jag började spela handboll när jag var 9 år i Muttenz i Schweiz. Jag gick över till TV Birsfelden när jag var 15 år och jag kom med i deras A-lag när jag var 16 år. Jag har spelat där ända fram till nu. Birsfelden spelar i den schweiziska motsvarigheten till Sveriges division 1.

Dominik Dietler med nya Silwing-tröjan 2013

Dominik Dietler med nya Silwing-tröjan 2013

Hur kommer det sig att du valde att flytta till Sverige, förutom Silwing då?
Jag har en svensk flickvän och dessutom ska jag studera vid Karolinska institutet här i ett par år, så handboll, studier och flickvän fällde avgörandet. Dock inte nödvändigtvis i den ordningen.

Hur går det för Silwing i serien och för dig tror du?
Det är svårt för mig att uttala mig om, eftersom jag inte känner lage i serien så väl, men vi ser ut tt ha en stark trupp. Själv så jobbar jag med att komma in i det svenska spelsystemet. Jag kan handboll, men inte alla svenska termer och fackord.

Hur har det varit att komma med i truppen?
Jag har kommit med bra. Alla är positiva och ställer verkligen upp. Det har varit lätt att bli en i gänget, om man bortser från språket. Jag trivs mycket bra i truppen, alla är vänliga och pratsamma. På träningarna är det alltid någon som hjälper till och översätter om det är något som jag inte förstår.

Vad roligt Dominik att du trivs i Silwing. Vi hoppas naturligtvis att du ska trivas hos oss och hälsar dig än en gång välkommen till Sverige och HK Silwing/Troja.


Populära artiklar