Warning: Use of undefined constant INSTANT_ARTICLES_SLUG - assumed 'INSTANT_ARTICLES_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/1/f/silwingtroja.com/httpd.www/wp-content/themes/silwing/functions.php on line 698 Intervju: Adam Lindblom

Intervju: Adam Lindblom

Ett av årets mest intressanta nyförvärv heter Adam Lindblom och kommer senast från Ricoh men har innan dess även spelat i Elitserien med HK Drott.


Vi har fått oss en pratstund med ett av årets nyförvärv, Adam Lindblom. På bilden ser ni två stycken Adam återförenade igen, Adam Lillvik till vänster och Adam Lindblom till höger.

Hej Adam och välkommen till Silwing/Troja!
Tack så mycket!

Kan du försöka att berätta för de som inte känner dig; vem är personen Adam Lindblom och vem är handbollsspelaren Adam Lindblom?
Jag är en glad och social kille med fötterna på jorden. Som handbollsspelare är jag väldigt driven och träningsvillig. Ger alltid 100 %. Ganska liten för att vara M6 men det försöker jag bara vända till min fördel, utnyttja att jag är snabb och explosiv.

Hur har din handbollskarriär sett ut fram till nu?
Jag började i HG69 i Gnosjö där jag växte upp. När jag blev junior gick jag till Anderstorp där jag spelade 3 säsonger i Allsvenskan. Sedan flyttade jag till Halmstad och HK Drott där jag blev kvar i tre år. Förra året flyttade jag och min flickvän upp till Stockholm och härnäst kommer jag från Ricoh där jag lirade förra säsongen.

Vad vet du om föreningen HK Silwing/Troja och hur kommer det sig att du hamnade i just Silwing?
Jag vet att det är en anrik förening med mycket historia. Det är en klubb med väldigt bra ungdomsverksamhet som har vunnit många turneringar de senaste åren. Jag har haft lite kontakt medJonathan Averstedt och Adam Lillivik, som jag känner sedan tidigare. Sedan så hörde jag att de behövde en M6 så då kollade jag läget.

Du gör ditt andra år i stockholm efter att bott både i Gnosjö och Halmstad. Hur känns det att bo i storstaden?
Det känns bra, nu har man kommit in i det och hittar någorlunda bra. Men stressen som infinner sig på tunnelbanan när alla ska till och från jobbet är svårslagen. Folk borde slappna av mer.

För några år sedan så gick du som sagt från Anderstorp i allsvenskan till HK Drott som blev svenska mästare samma år. Hur var den omställningen och vad var den största skillnaden?
Den sommaren när jag flyttade var jag extremt noga med att komma i form för att ens kunna ha en chans i laget. Jag förberedde mig mentalt att det skulle vara ett stort steg att ta från allsvenskan till elitserien. För det är skillnad på allt, spelet är snabbare, mer fysiskt spel, mer taktiskt spel och hela organisationen är mer professionell. Man kan ställa helt andra krav på sina medspelare, om man inte gör jobbet så får man höra det.

Men jag tror att jag bara mådde bättre av allt. Jag hade ställt in mig på det värsta och när jag väl var där så kände jag att klivet var inte så stort för att jag var förberedd. Jag blev bara bättre och att få spela med bättre handbollsspelare höjde min nivå avsevärt.

Det är en bra mix i laget, många unga hungriga killar som har framtiden för sig och även äldre killar som har varit med ett tag som är stommen i laget. Mycket fart och spring i benen på killarna som jag tror att vi kommer få nytta av under säsongen.

Först SM-guld, sen avancemang med Ricoh. Betyder detta att vi kan räkna med avancemang för Silwing denna säsongen?
Det hade varit häftigt! Återstår att se.

Du har ju bara varit med några få träningar. Hur känns det än så länge och vad har du hunnit se av spelartruppen i övrigt? Styrkor och svagheter?
Det är en bra mix i laget, många unga hungriga killar som har framtiden för sig och även äldre killar som har varit med ett tag som är stommen i laget. Mycket fart och spring i benen på killarna som jag tror att vi kommer få nytta av under säsongen. Jag tror det är en bra mix med olika spelartyper som kommer att gynna oss i seriespelet.

Även Adam Lillvik är ju en ny spelare för i år. Du har ju spelat med honom tidigare i Anderstorp. Hur skulle du beskriva Adam?
Framförallt en bra kille och en väldigt duktig handbollsspelare. Han har en väldigt bra spelförståelse och ett rappt skott. Bra att sätta medspelarna i läge. Han kommer bli en viktig kugge i vårat anfallsspel.

Vad tror du att du kommer att tillföra laget?
Jag hoppas att jag kan tillföra rutin och trygghet till de yngra killarna. Men även att jag ska visa vägen genom att spela fysiskt och tufft spel. Förhoppningvis även ställa till lite oreda inne på linjen i anfallet.

Till sist, hur tror du det kommer att gå för Silwing i år?
Väldigt svårt att säga såhär tidigt. Jag får återkomma på den frågan lite längre fram.

Tack så mycket för pratstunden Adam och lycka till framöver och hoppas att du kommer att trivas i Silwing/Troja!


Populära artiklar