Inför USM Steg 4 PA: IFK Kristianstad

Som andra lag ut inför helgens USM-spel har vi nu ställt några frågor till Conny Jönsson, tränare för en av favoriterna till att gå till Steg 5, IFK Kristianstad.


Hur har er väg fram till Steg 4 sett ut?
Steg 1 spelade vi i Torslanda och mötte Torslanda, H43 och Kroppskultur. I steg 3 mötte vi Lunghusen, Växjö, Linköping och Hallby. Efter att ha spelat bra i de rätta perioder i matcherna lyckades vi bli gruppetta både i steg 1 och steg 3. Vi har inte haft några storsegrar utan spelat stabilt genom matcherna i relativt jämna grupper.

Hur har/kommer ni att förbereda er inför Steg 4?
Vi bedömde att vi inte hade tillräckligt många 99:or för att spela SM med 00.or och 99:or var för sig. Därför delade vi upp spelarna i två jämna lag. Vi förberett oss med att träna ett par veckor tillsammans.

Vad kännetecknar ert lag/spel?
Eftersom vi utvecklar spelare försöker vi få dem att kunna olika spel. Det är därför svårt att säga vad som kännetecknar vårt spel.

Har ni något mål för årets USM-spel?
Vi har inget resultatmål med pojkar A utan vi försöker utveckla varje individ. Lyckas vi med det kommer det också att föda framgångar i USM vilket vi redan har bevisat genom att gå till steg 4 med två lag som normalt sett inte tränar med varandra.

Vem i ert lag tycker du att man ska hålla ett extra öga på?
Om man frågar publiken i Ljunghusen hade de förmodligen svarat vår målvakt Gustaf Banke som var fenomenal mot bl a Linköping.

Vad vet ni om era motståndare?
Eftersom jag inte har varit engagerad med pojkhandboll på några år har jag dålig koll på våra motståndare. Jag vet att Lindesberg har samma tröjfärg som vi och att många pratar om att Silwing är storfavorit. Hellton mötte vi i Göteborgs Cup och spelade oavgjort mot. Om Halmstad vet jag att Halmstad HF och Per Gessle kommer ifrån samma stad.

Men det är det som är trevligt med USM att man möter andra lag än vad man gör i serien. Killarna i mitt lag har säkert mer koll på lagen än vad jag har.

Vilka två lag tror du tar sig vidare till Steg 5?
Eftersom jag inte har koll på de andra lagen i vår grupp så hoppas och tror jag på IFK och ett lag till.

Vi tackar Conny för svaren och önskar honom och Kristianstad lycka till i helgen!


IFK Kristianstads laguppställning:

22 Gustav Banke
28 Axel Sjöbäck
29 Wilmer Mårtensson
31 Linus Hallengren
37 Niklas Andersson
50 Ermin Bejtula
54 Hugo Svensson
55 William Ehring
60 Lukas Sankilampi Malmberg
65 Hugo Björkman
67 Hampus Svensson
69 Vincent Jyrell
74 Alexander Andersson
79 William Bengtsson
81 Kasper Johansson

Ledare:
A Conny Jönsson
B Sara Holmgren
C Richard Andersson
D Anders Hallengren

 

Populära artiklar